Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Árnyas oldal

    Mi adaiak, mi tagadás, valóban szeretjük a zöldfelületeket, parkokat, virágokat. Oda is teszünk virágot, ahol különben nem teremne meg (póznák, oszlopok), de onnan sem irtjuk ki a gazt, ahol annak helye nincs.


    Nem lehet szó nélkül hagyni egyes polgártársaink nagyfokú hanyagságát, nemtörődömségét, ami a háza környékét illeti. A Rade Končar utcáról van szó (de lehetne bármelyikről), ahol az utca egyik részében azon versengenek a lakók, kinek a háza előtt rendezettebb az utca, legyen az pázsit vagy virágoskert. Nem így a 4-es és 6-os házszám alatt lakók. Házuk előtt lassan már átjárhatatlan bozótos alakul ki, hatalmas gazokkal tarkítva. Ez az utcarész csúfsága az ő szégyenük.


    Az árnyas oldalra illene a fenti kép is, de… Sokan észrevették és jelezték is, hogy a nagyhíd korlátjáról eltűntek a gyönyörűen nyíló muskátlival beültetett virágtartók. Újabb lopásról lenne szó!? Megnyugtatom az olvasókat és a polgárokat, hogy a muskátlival teli virágtartókat kölcsön adták annak a filmnek a forgatásához, amely a Tisza partján folyik.


    - Árnyas is, napos is: Már rég elkészült a központban az annyira szükséges nyilvános toalett. Valóban szép kinézetre, a környéke is rendezett, de mikor léptetik üzembe? – mert tudtunkkal a mai napig még nem láthattuk belülről.


    - Valami újdonság és szép is történik a községben, még ha nem is nagy horderejű, de polgárok észreveszik. A központi parkban lévő régi, de még használható padokat újakkal cserélték fel, ugyan olyanokkal, mint amilyeneket pár évvel ezelőtt raktak le a posta előtti parkban. A régiek főleg a vasútállomás melletti parkba kerültek.

Vastag János

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA