Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu otkriveno je ukupno 16 krivičnih dela, od kojih se 8 odnosi na opšti, a 8 na privredni kriminalitet.
    Kod opštegkriminaliteta u momentu otkrivanja, 3 dela su bila sa poznatim izvršiocima, a 5 sa nepoznatim, što je policija operativnim radom naknadno rasvetlila i uhvatila počinice. U dva slučaja je podneta krivična prijava protiv poznatih izvršilaca zbog ometanja i sprečavanja službenog lica u vršenju poslova javne bezbednosti i jedna prijava zbog kriv.dela. nasilje u porodici – muž je nožem napao nevenčanu suprugu i zadao joj lake telesne povrede. Nadalje, rasvetljena je sitna krađa u Molu, koja je izvršena na štetu GP Obnova – ukradeni su  cirkular, kosilica i drugi alati. Rasvetljeno je kriv.delo i podneta kriv. prijava zbog uništenja i oštećenja razvodne kutije telefonskog kabla u Molu, a pronađeno je lice koje je razbilo izlog  prodavnice u Lenjinovoj ulici u Adi (kineska radnja).
    U oblasti privrednog kriminalitetaotkrivena je jedna nedozvoljena proizvodnja, dve nedozvoljene trgovine (prodaja mesa i mesnih prerađevina, zatim građevinski materijal – šljunak, pesak i sl.). U prodavnici pića KMS otkriveno je 5 dela i to: 2 zloupotrebe službenog položaja, 2 zloupotrebe ovlašćenja u privredi i 1 falsifikovanje službene isprave.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu registrovano je 5 narušavanja javnog reda i mira. (U prošloj godini u junu mesecu bilo je 15 prekršaja.) Od tih pet prekršaja bile su dve tuče na javnom mestu, dva nepristojnog i drskog ponašanja i 1 ostalo.
    Bezbednost saobraćaja. U junu mesecu dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od čega 4 samo sa materijalnom štetom (ukupna šteta iznosi 208.000 dinara), i jedna sa lakom telesnom povredom. Uzroci kao i do sada: neprilagođavanje brzine uslovima saobraćaja, alkoholisanost vozača i sl.
    Pored gore nabrojanih, policija veoma aktivno radi na rasvetljavanju i drugih krivičnih dela opasnih po društvu. Akcenat je stavljen, između ostalog, na borbu protiv narkomanije. Zato, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, policija je u julu o.g. podnela krivične prijave protiv: Miloša K. (1985), Zoltana B. (1985) iz Mola, Akoša B. (1985), Maćaša L. (1978), i Ištvana T. (1983) iz Ade. Kod prijavljenih prilikom redovne kontrole policija je pronašla više od 6 gr. supstance, za koju se osnovano pretpostavlja da je opojna droga. Ovde treba napomenuti da je pre dva meseca podneta kriv.prijava protiv sedmorice zbog istog krivičnog dela, tako u zadnjih nekoliko meseci broj prijavljenih lica zbog narkomanije je 12.
    Požar. Dana 3. jula oko 14,00 časova u Molu u ul. JNA ispred kućnog broja 146, u blizini benzinske pumpe Gordoštank, došlo je do požara u kojem su izgorele dve prikolice zajedno sa 270 bala slame. Požar je izazvala varnica iz auspuha traktora, od koje se zapalila slama na prikolicama. Materijalna šteta procenjena je na oko 50.000 dinara.
    Povodom ovog slučaja, policija ponovo apeluje na sve građane da se pridržavaju propisanih mera u vezi zaštite strnih useva od požara. Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, Zakonom o lovstvu kao i Opštinskom odlukom o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu, zabranjeno je loženje vatre na otvorenom prostoru i spaljivanje slame i strnjike i nakon perioda žetve.
    Razbojništvo. Dana 5. jula ove godine, u večernjim satima u prodavnicu TPU Kompani doo iz Bačke Topole u MOLU upao je jedan muškarac, maskiran fantomkom na glavi i uz pretnju nožem prodavačici, odneo oko 30.000 dinara. Na osnovu dobijenog opisa policija u Adi, dana 7. jula identifikovala je napadača u licu Igora J. (1978) iz Sente, i određeno mu je zadržavanje, zbog osnovane sumnje da je izvršio razbojništvo nad prodavačicom u Molu. Osumnjičeni je sledećeg dana predat istražnom sudiji Opštinskog suda u Adi.
    Više nego pljačka
    Policijski službenici PS u Adi podneli su krivičnu prijavu protiv direktora "Amsa Auto" d.o.o. Ada Vilmoša T. (1958) iz Ade zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, jer je kao odgovorno lice – direktor, korišćenjem službenog položaja za sebe i druge pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 5 miliona dinara.
    Takođe je podneta kriv.prijava protiv Nedeljka V. (1959) iz Kaća (opšt. Novi Sad), Dragana P. (1967) iz Vojvode Stepe (opšt. Nova Crnja) i Roberta V. (1966) iz Sente, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita i druge pogodnosti u saizvršilaštvu, jer su u poslovnu dokumentaciju "Amsa Auto" d.o.o. Ada uneli neistinitu sadržinu i na taj način su neosnovano dobili kredit od banke i pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist od oko 350.000 dinara.
    Protiv Jovana D. (1934) iz Ade, suosnivača preduzeća "Amsa Auto" d.o.o. Ada, podneta je krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, jer je korišćenjem službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, izvršio prenos sredstava sa računa preduzeća na privatni račun i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 100.000 dinara.
    Pivska flaša – sredstvo napada
    Policijski službenici PS u Adi podneli su krivičnu prijavu protiv Ričarda R. (1989) iz Ade, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja opasnim oruđem pri tuči i svađi, a protiv maloletnog D.B. (1990) iz Mola zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog tuče.
    U Adi, u blizini Letnje bine dana 7. jula o.g. u večernjim satima došlo je do verbalne rasprave između prijavljenih Ričarda R. i maloletnog D.B., a kasnije i do fizičkog kontakta u kojem je Ričard upotrebio pivsku flašu pri čemu su obojica zadobili lake telesne povrede.
    Takođe protiv maloletnog D.B., Danijela B. (1989), Slobodana K. (1990), svi iz Mola, Mladena J. (1989) iz Novog Sada i maloletnog N.K. (1993) iz Bečeja, podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja na štetu više lica u ugostiteljskom objektu u Adi.
     Posle događaja kod Letnje bine, prijavljeni mldb. D.B., Danijel B., Slobodan K., Mladen J. I mldb. N.K. su došli u ugostiteljski objekat u Adi, gde su prvo vređali, a potom i fizički napali goste objekta, među kojima se nalazio i Ričard R.

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA