Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

New Ada Dance
  •     Ha az utóbbi idők egyik legnépszerűbb, legtömegesebb, legattraktívabb együttesét keressük, könnyű dolgunk akad, hisz az elsők között találunk rá a NEW ADA DANCE táncklubra, erre a fiatal, de nagyon lelkes együttesre, mely az elmúlt években lépten nyomon öregbítette Ada hírnevét. Szerteágazó kapcsolatai folytán Európának és a Világnak is tudtára adta városunk létezését, amikor sikert sikerre halmozva hozta haza a díjakat, elismeréseket a kiváló helyezéseket.
        A táncklub ugyanis két világszövetségnek is a tagja: az Inernational Dance Federatio-nak, (IDF) mely erős szövetségnek számít a világon, és a fiatalabb International Federation of Modern Dance Sport-nak (FMDS). Ez év májusában és júniusában mindkét szövetségnek szervezésében megtartott világbajnokságon bemutatták tudásukat, felkészültségüket és örömmel nyugtázhatjuk, hogy sehol sem vallottak szégyent.

    Minderről, és még másról is a napokban beszélgettem el OROVEC BÉLÁVAL, a klub elnökével, művészeti vezetőjével, koreográfussal. A következőket mondta:

Pula, Horvátország, május 28-30

    - A púlai világbajnokságra, amelyet az IDF rendezésében tartottak meg, az országos bajnokságon elért eredmények alapján juthattunk ki. Számunkra ez nagy kihívás volt, hiszen először vehettünk részt egy ilyen világversenyen. Úgy indultunk, hogy tanulni megyünk, látni és tapasztalni, de a végén nevetve és vidáman tértünk haza. Megilletődés nélkül léptek a gyerekek a tánc-parkettra, látszott rajtuk, hogy ilyen versenyek hozzák ki belőlük mindazt, amit eddig tanultak, de azt is amit nem lehet tanítani. A befektetett munka meghozta az eredményt: a 16 éves korosztályú lánycsapatunk caribi/latin show-ban világbajnoki címet szerzett. Óriási siker ez elsősorban a klub, de mindannyiunk számára is. Elmondhatom, hogy a másik lánycsapatunk, az idősebb korosztály III. helyezést ért el szintén ebben a kategóriában, de szereztünk még egy IV. illetve V. helyet. Az elért eredmények annál is inkább sikeresnek mondhatók, mert 23 ország, közel 1300 versenyzője között, mi adaiak is ott voltunk a legelsők között. Még az elért harmadik hely is jelentős, mert a házigazda, Horvátország megfelelő csapatát szorítottuk magunk mögé.

    Ennek a világbajnokságnak mellékzöngéjeként kiemelném, hogy örök élmény marad mindenki számára. A gyerekek közül sokan most voltak először a tengeren és a medulini elszállásolás kifogástalan volt a szabad idő eltöltése pedig feledhetetlenné vált.

Bábolna, Magyarország, június 28-29

    - A magyarországi Bábolnán megtartott világbajnokságon, amire az IFMDS szervezésében került sor, már némi tapasztalattal felvértezve utaztunk ki. Igaz, ez a szervezet fiatalabb kevesebb tagot számlál, de minőségben nem marad el a nagyoktól. Itt 10 ország mintegy 1000 versenyzője lépett a parkettra. Klubunk szinte minden kategóriában szerepelt, így várható volt a siker is. Erről a világbajnokságról három I. hellyel, két-két II és III hellyel, három IV. és egy V. hellyel tértünk haza. Itt már páros kategóriában is részt vettünk és a legfiatalabb korosztályból került ki a világbajnok-páros Juhász Zsófia és Szőke Edvárd személyében. A másik két I. helyet az ifi – és a felnőtt csapatok a caribi/latin kategóriában szerezték meg. Az ifi korosztályban Urbán Aliz és Béres Krisztián II. helyet, a felnőttek korosztályában pedig Klucsik Anita és Pauzenberger Tamás II, míg Fekete Adrienn és Pozsgai Norbert III helyet szereztek. Egyszóval, a befektetett munka meghozta az eredményt, aminek végtelenül örülünk mert ezzel is igazoltuk létjogosultságunkat a szülők és a támogatók előtt.

Tánciskola 2008

    - Mindenekelőtt azt kell mondanom, hogy csodálatos dolog ebben a mai, minden szempontból modern világban hagyományos tánciskolát tartani, ahol alkalom adódik a fiataloknak elsajátítani a mozgáskultúrát, a viselkedési és öltözködési módot, nem utolsó sorban megtanulni magát a táncot.
    A mai tánciskoláról elmondhatom, hogy most tartunk a félidőnél, és hogy augusztus 1-én lesz a vizsgabál. Maga az összetétele sokrétű, vannak Magyarországról, Ausztriából, Kanadából, így az is mondhatnám, üzenet értéke van, mert ezek a gyerekek nem vágták el a köldökzsinórt, még ha rövid időre is de visszatértek oda ahonnan elszármaztak. Különben 94 gyerekkel foglalkozom és elmondhatom róluk, hogy viselkedésükre, hozzáállásukra nincs semmi megjegyzésem, ellenkezőleg egy nagyon kulturált korosztályról van szó, amit példaértékűnek tartok – fejezte be a beszélgetést Orovec Béla.

Vastag János

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA