Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Új könyv
Hódi Sándor 100 interjú tükrében 
Gruber Enikő könyve Hódi Sándorról

    „Akasztják a hóhért!” – szoktuk mondani, ha valamelyik közszereplőről vagy közíróról saját eszközeivel írnak, vagy mondanak nyilvános kritikát, most azonban, az Ada-napi ünnepség keretében július 4-én, a Városháza dísztermében tartott könyvbemutatón szó sem volt kritikáról, hanem inkább dicséretről, mert a fiatal adai Gruber Enikő új műfajt bevezető könyvével a szintén adai Hódi Sándor eddig munkásságát elemzi 100 interjú tükrében.


Hódi Éva, Gruber Enikő, Hódi Sándor

    Maga a könyv is, a bemutató is a meglepetés erejével hatott, hisz a többség most is azt gondolta, hogy Hódi Sándor egy újabb könyvéről lesz szó. Ehelyett azonban egy fiatal, tehetségesnek induló szerzőé, Gruber Enikőé volt a főszerep, hisz ahogy elmondta, a még csak Amerikában honos interjú-elemzés keretében egy termékeny író, közíró, társadalomtudós és pszichológus, Hódi Sándor eddigi interjúit tette górcső alá, és ennek eredményeképp új látószögből vázolta fel pályáját.
    A hallgatóság soraiban ülve, számomra imponálónak tűnt, hogy milyen magabiztosan beszélt az ifjú szerző az elemzői módszereiről, és szemléletesen ecsetelte, milyen nagy feladatot vállalt, amikor az elemzés tárgyát képező interjúkat gyűjtögette az írott sajtóból és a többi médiából, majd azokat válogatta, kivonatolta és sorba állította, hogy egységes pályaképpé álljanak össze, a végén pedig levonhassa következtetéseit.
    A bemutatón maga Hódi Sándor is örömmel és elismeréssel beszélt a könyvről és dicsérte a szerző elszántságát, kitartását, szakértelmét, mert a következtetésekkel maga is egyet ért, sőt – amint bevallotta – most már saját magát is új megvilágításban látja.
    Gruber Enikő írja a könyvben: „Hódi Sándor – bármiről legyen is szó – mindig közérdekű témákat boncolgat. Pszichológusként, íróként, politikusként az életünket megnehezítő jelenségekre, a bonyolult élethelyzetekre keresi a választ, a magyarázatot. Szakmai életrajza olyan új ismereteket tartalmaz, amelyek révén elmélyültebb önismeretre tehetünk szert, könnyebben eligazodhatunk az emberi kapcsolatok világában és önmagunkon.”
    Hódi Sándor elmondta azt is, hogy az idei budapesti könyvhéten ezzel a könyvvel szerepel.
    Nem hagyhatom szó nélkül, hogy az érdekes, hasznos könyvben adai szerzők interjúi is említésre kerültek, sőt elemzés tárgyává is váltak. Ezeket az interjúkat az idők folyamán Apró István (2), Csincsik Zsolt, Király János (4) és Krizsán Mónika készítette Hódival.
    A könyv kiadója a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, támogatója a Szülőföld Alap és az adai önkormányzat.
    Az érdeklődők a könyvet az adai könyvtárban szerezhetik be.

Király János

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA