Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Működik a sátortábor

    Az elmúlt években egyre több elmarasztaló megjegyzés hallatszott a tiszai strand és a sátortábor karbantartásával kapcsolatban. A Tiszát kedvelők úgy érzik, ezek a területek mostohaként vannak kezelve, szerintük minden eszköz és figyelem a medence-komplexumra irányul.
    A leépítés, a strand és a sátortábor elhanyagolása, valójában 1999-tól kezdődött, amikor megalakult az Adica Közvállalat, és amely időszaktól kezdve a gazdaságosság és a nyereség lett a fő cél. A strandnak és a kempingnek a működtetéséből pedig a mai körülmények között aligha lehet profitálni. Többször elhangzott, hogy miért nem az Első Helyi Közösség működteti, mivel a közvállalat megalakulásáig a hatáskörébe tartozott, és mindenki elégedett volt. Ez azért nem lehetséges, mivel a közvállalat alapításáról szóló községi határozat világosan kimondja, hogy a medence-komplexum, a rekreációs park, a strand és a sátortábor működtetése az Adica Közvállalat hatáskörébe tartozik. Az igazat megvallva, egy bejegyzett kemping működtetéséhez nagyon sok feltételnek eleget kellene tenni, minderre azonban a mai körülményeket figyelembe véve talán nincs is lehetőség. Néhány éve megalakult a Tisza Sátortáborozók Egyesülete, amely az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve, támogatás nélkül nem igazán tud eredményesen működni. Az idén nagy előrelépés történt, mivel most már mondhatjuk, hogy az előző önkormányzat 320.000 dinárral járult hozzá, hogy a minimális feltételeket biztosítva legyenek az idény kezdetéig. Mivel a községi képviselő testület a fent említett összeget az Első Helyi közösségnek szavazta meg, így az Egyesület és a Helyi Közösség vezetősége közösen, céleszközként igyekezett felhasználni. Új villany- és vízvezeték-hálózat épült, mindkettő a csónakkikötő felől. Ezenkívül rendbe tették az egész területet, felszerelték a mosdókat, rendbe tették az utat, szemetes konténert biztosítottak, amely ezentúl az egyesület tulajdonában lesz stb.

    Egyszóval biztosították azokat az alapvető feltételeket, amelyek nélkülözhetetlenek a tábor zavartalan működéséhez. Az Első Helyi Közösség megbízatása valójában eddig tartott, a sátortábor további működtetése az Egyesület hatáskörébe tartozik.

Gecse István

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA