Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. február

Címoldal
Az érem két oldala
Szép vers mára
Községi hírek
2007 a nagyberuházások éve volt
Szennycsatornára költenének legtöbbet
A legjobb tíz között
Mi is az a mobbing?
A női vállalkozókért
Az adai nyugdíjasok ünnepe
Fut a kocsi
Mit üzennek az angyalok?
Akik mindig szeretetre és segítségre várnak
Tanulj, taníts!
Ha tél, akkor legyen tél!
Álom és valóság
A községi menedzser jelentéséből
Mi történt községünkben?
Bál, bál, maszkabál
Télűző farsangi felvonulás
Adaiak az írók poszterén
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Mozaikszemek a Csobolyóból
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek
Kérjük, segítsenek Nagypál Attilának!
Mit látott a fényképezőgép lencséje?
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Gyerekek farsangi felvonulása
Tarka oldal
Impresszum

A női vállalkozókért

    A múlt hétvégén az adai városháza klubhelyiségében Miroslav Vasin munka-, foglalkoztatás-ügyi és a nemek egyenjogúságával foglalkozó segédtitkár és Marija Srdić, a Női Vállalkozások Akadémiájának projektum-koordinátora, valamint Telečki Dušan, az adai Községi Képviselő-testület elnöke ünnepélyes keretek között adta át a diplomát azoknak a személyeknek, akik sikeresen elvégezték a nagykikindai Női Vállalkozások Akadémiájának Adán szervezett tanfolyamát. A tizenöt nő a többhónapos képzés során nemcsak az üzleti tervek kidolgozásának elméleti és gyakorlati alapjait sajátíthatta el, hanem megismerhette a vállalkozások jogi szempontjait, pénzügyi oldalát és marketingjét is. A tanfolyam a Női Vállalkozói Akadémiának, a Szivárvány civilszervezetnek és a Szegénység Csökkentésével Foglalkozó Bizottságnak Lépésről lépésre a saját vállalkozásig című közös projektumához tartozik, amelynek célja, hogy a nők társadalmi-gazdasági szerepvállalását támogassa azzal, hogy projektumok kidolgozására és megvalósítására ösztönzi őket. A projektum a szlovák kormány és az adai Közégi Képviselő-testület anyagi támogatásával valósulhatott meg.

    Az ünnepélyes diplomaosztón Vesna Civrić, a Szegénység Csökkentésével Foglalkozó Bizottság vezetője a projektum jelentőségéről számolt be, elmondta, hogy a megfelelő tudás és a munkavégzéshez szükséges információ átadásával ösztönözni akarják a nőket arra, hogy saját lábukra álljanak, önerőből boldoguljanak, majd hozzátette, hogy a program folytatásaként majd egy női vállalkozói inkubátorház alakítására is sor kerül, ahol megfelelő körülményeket teremtenek a női vállalkozók kezdeményezéseinek megvalósításához.
    Telečki Dušan, az adai Községi Képviselő-testület elnöke is gratulált a hölgyeknek, kiemelve, hogy ez a program első lépés kell, hogy legyen afelé a cél felé, hogy a községben, mint ahogy más fejlett régiókban is, a nők éppen olyan esélyt kaphassanak a boldogulásra, mint a férfiak.
    Ezzel Miroslav Vasin munka-, foglalkoztatás-ügyi és a nemek egyenjogúságával foglalkozó segédtitkár is egyetértett, aki reményét fejezte ki, hogy az elméletben megszerzett tudást hamarosan a gyakorlatban is kamatoztathatják és bebizonyíthatják, hogy a nők is legalább olyan sikeres vállalkozókká válhatnak, mint a férfiak.
    Marija Srdić, a Női Vállalkozások Akadémiájának projektkoordinátora is megköszönte a résztvevők munkáját, kiemelte, hogy az elméleti alapok után most az egyéni projektumok kidolgozására kerül sor, amelyeknek megvalósítását támogatni fogják, és továbbra is kísérik a vállalkozók munkáját, információval és tanácsokkal látják el őket.

Józó Mónika

februar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Godina za nama
Molimo, pomozite Atili Nađpal!
Defile dece pod maskama
Šarena strana
Impresum


Design by VA