Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. február

Címoldal
Az érem két oldala
Szép vers mára
Községi hírek
2007 a nagyberuházások éve volt
Szennycsatornára költenének legtöbbet
A legjobb tíz között
Mi is az a mobbing?
A női vállalkozókért
Az adai nyugdíjasok ünnepe
Fut a kocsi
Mit üzennek az angyalok?
Akik mindig szeretetre és segítségre várnak
Tanulj, taníts!
Ha tél, akkor legyen tél!
Álom és valóság
A községi menedzser jelentéséből
Mi történt községünkben?
Bál, bál, maszkabál
Télűző farsangi felvonulás
Adaiak az írók poszterén
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Mozaikszemek a Csobolyóból
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek
Kérjük, segítsenek Nagypál Attilának!
Mit látott a fényképezőgép lencséje?
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Gyerekek farsangi felvonulása
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela: Dana 15. januara policija u Adi lišila je slobodu hrvatskog državljanina Aleksandra M. (1985) iz Mola, za kojim je po naređenju opštinskog Suda u Adi, raspisana poternica, zbog neodazivanja na izdržavanje kazne zatvora od 1 godine i 6 meseci, na koju ga je osudio Okružni sud u Novom Sadu, za izvršeno kriv.delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
    U kolima Aleksandra M. italijanskih registarskih oznaka, pronađeno je skoro 40 grama opojne droge u praškastom obliku, 5 miligrama lekova iz grupe opijata u originalnom pakovanju, kikindske registarske tablice i 4 mobilna telefona.
    Protiv Aleksandra M. podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kriv. delo Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i istovremeno sproveden je u Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici na izdržavanje kazne.
    - Podneta je krivična prijava protiv Ferenca C. (1982) iz Bajše, opšt. Bačka Topola, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćeno korišćenje motornog vozila.
    Prijavljeni Ferenc C. je 25. januara otuđio traktor u vlasništvu Petera N. iz Ade, i sutradan u Bačkoj Topoli izazvao saobraćajnu nezgodu udarivši u parkirani auto, nakon čega je pobegao sa lice mesta. Osumnjičen je pronađen, a krađeni traktor vraćen je vlasniku.
    Ferenc C. je pre dve godine, dok je bio na odsluženju vojnog roka, otuđio autobus i izazvao saobraćajnu nesreću u okolini Bačke Topole, u kojoj je jedno lice zadobio teške telesne povrede, od kojih je kasnije preminulo.
    - Policija u Adi odredila je zadržavanje Darku A (1973) iz Ade, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo nad Andrašom Š. iz Ade.
    U večernjim satima 12. januara prijavljeni Darko A. je u Adi, na ulici uz upotrebu fizičke sile, od oštećenog uzeo 3.000 dinara.
    - Pored nabrojanih kriv. dela 1.1. o.g. izvršena je teška krađa na štetu V.T. iz Ade, kojom prilikom izvršilac je iz stana oduzeo 950 evra. Počinilac je identifikovan i protiv njega podneta je kriv. prijava.
    U toku januara izvršene su još dve krađe, jedna u privatnoj kući u Molu gde je ukraden kazetofon, a druga u Adi, u ul. Lenjinovoj gde je na prodavnici razbijen izlog i odneta razna roba.
    U oblasti privrednog klriminaliteta podneta je jedna kriv. prijava, zbog osnovane sumnje da je M.P. izvršio kriv.delo prevare na taj način što u ime nepostojeće firme kupovao razne robe. Protiv izvršioca određeno je zadržavanje.
    Bezbednost saobraćaja. U januaru dogodilo je svega 3 saobraćajne nezgode sa lakšim telesnim povredama. 23. januara na Utrinama usled neprilagođavanja vožnje uslovima puta, sudarili su se teretno i putničko vozilo. 26. januara prilikom izlaska iz ul. Karađorđeva na Lenjinovu, putničko vozilo je sletelo sa puta, u kome je vozać bio pod uticajem alkohola. 28. januara na regionalnom putu između Mola  B. P. Sela, autobus, zbog nepravilnog preticanja udario zapregu, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše telesne povrede.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneto je 15 prekršajnih prijhava zbog raznih prekršaja, kao što su: vređanje (5), tuča na javnom mestu (7) – ove tuče se uglavnom dešavaju ispred UNA u Adi, narušavanje reda i nepristojno ponašanje na javnim mestima.
    Saopštenje i poziv policije
    - Od 1. februara o. g. u Policijskoj stanici Ada, imenovan je za komandira Policijske stanice glavni policijski inspektor Milan Brojčin.
    Shodno odredbama člana 3. Zakona o ličnoj karti koji je objavljen u Sl. Glasniku br. 62/2006, obaveštavaju se građani da su  državljani Republkike Srbije, koji su stariji od 16 godina života i koji imaju prebivalište na teritoriji RS, dužni da imaju ličnu kartu!

februar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Godina za nama
Molimo, pomozite Atili Nađpal!
Defile dece pod maskama
Šarena strana
Impresum


Design by VA