Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. február

Címoldal
Az érem két oldala
Szép vers mára
Községi hírek
2007 a nagyberuházások éve volt
Szennycsatornára költenének legtöbbet
A legjobb tíz között
Mi is az a mobbing?
A női vállalkozókért
Az adai nyugdíjasok ünnepe
Fut a kocsi
Mit üzennek az angyalok?
Akik mindig szeretetre és segítségre várnak
Tanulj, taníts!
Ha tél, akkor legyen tél!
Álom és valóság
A községi menedzser jelentéséből
Mi történt községünkben?
Bál, bál, maszkabál
Télűző farsangi felvonulás
Adaiak az írók poszterén
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Mozaikszemek a Csobolyóból
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek
Kérjük, segítsenek Nagypál Attilának!
Mit látott a fényképezőgép lencséje?
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Gyerekek farsangi felvonulása
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92  

   Bűntények. Az adai rendőrség január 15.-én az egyik italozóban őrizetbe vette a moholi illetőségű M. Aleksandar horvát állampolgárt (1985), aki ellen az adai bíróság elfogatási parancsot adott ki mivel nem jelentkezett a reá kirótt 1 év 6 hónap börtönbüntetés letöltésére. Ugyanis, az újvidéki Kerületi Bíróság kábítószerek illetéktelen előállítása, tartása és forgalmazása miatt ítélte el.
    A letartóztatott M. Aleksandar olasz rendszámú gépkocsijából majd 40 gramm por alakban lévő kábítószer, továbbá 5 milligramm drogot tartalmazó eredeti pakolású gyógyszer, kikindai rendszámtáblák és 4 mobiltelefon került elő. A megnevezett ellen bűnvádi feljelentés készült  a fent leírt bűntény alapos gyanúja miatt, majd a kirótt börtönbüntetés letöltése végett a mitrovicai börtönbe szállították.
    - A rendőrség bűnvádi feljelentést tett C. Ferenc (1982) bajsai illetőségű polgár ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy motoros jármű illetéktelen használatának bűntettét követte el.
    A feljelentett C. Ferenc január 25-én ellopta N. Péter adai lakos traktorát, amivel másnap Topolyán forgalmi balesetet idézett elő – nekihajtott a leparkolt gépkocsinak – majd eltávozott a helyszínről. A gyanúsítottat a rendőrség előállította, a traktor pedig visszakerült gazdájához.
    C. Ferenc két évvel ezelőtt, míg a katonaidejét töltötte, egy autóbuszt lopott el, amivel Topolya környékén ugyancsak forgalmi balesetet idézett elő, amikor egy személy belehalt az elszenvedett sérülésekbe.
    - A rendőrség letartóztatta az adai illetőségű A. Darkót (1973), azzal az alapos gyanúval, hogy rablást hajtott végre az adai S. András ellen.
    Január 12-én az esti órákban A.Darko az utcán rátámadt áldozatára, és erőszakot alkalmazva 3000 dinárt rabolt el tőle.
    A felsoroltakon kívül januárban még három lopás történt. Elsején V. T. adai lakos házából 950 eurót vitt el a rabló, a rendőrség rövid időn belül kézre kerítette, és bűnvádi feljelentést tett ellene. A másik lopás Moholon történt, amikor egyik családi házból rádiómagnót vitt el a betörő, a harmadik, pedig a Lenin utcában lévő egyik üzlet kirakatát betörve, bizonyos mennyiségű árut vitt magával a rabló.
    A gazdasági bűnözés terén egy bűnvádi feljelentés készült M. P. ellen, csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt. M. P. ugyanis különböző árut vásárolt fel nem létező vállalat nevében, az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte.
    Közrend és közbiztonság. Januárban 15 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség különböző kihágások miatt, mint pl.: sértegetés (5), verekedés (7) illetlen viselkedés és mások háborgatása stb.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 3 közlekedési szerencsétlenség történt községünkben. Január 23-án Törökfaluban a Petőfi Sándor utcában figyelmetlenség következtében ütközött egy teher- és egy személygépkocsi, sérülés nem történt. 26.-án a Karađorđe  és Lenin utca sarkán lerepült az útról egy személygépkocsi. Vezetője ittas állapotban ült a kormánykerék mellé. 28-án Mohol és Péterréve között szabálytalan előzés következtében egy autóbusz elütött egy fogatos kocsit, amikor ketten könnyebb testi sérülést szenvedtek.
    Más hírek: 2008 február 1-ével az adai Rendőrállomás új parancsnokává Milan Brojčin rendőr-főfelügyelőt nevezték ki.
    Felhívás! A személyazonossági igazolványokról szóló törvény (62/2006 számú Hivatalos Közlöny) 3. szakaszának értelmében minden szerbiai állampolgárnak, aki betöltötte a 16. életévét, és akinek állandó tartózkodási helye van Szerbia területén, köteles személyazonossági igazolványt váltani.

februar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Godina za nama
Molimo, pomozite Atili Nađpal!
Defile dece pod maskama
Šarena strana
Impresum


Design by VA