Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

ZAPOČETI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OSNOVNE ŠKOLE "NOVAK RADONIĆ" U MOLU

    Osnovnoj školi "Novak Radonić" iz Mola odobrena su sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu za rekonstrukciju škole u vrednosti od cca 5.900.000,00 dinara. Tim povodom direktor škole, g-din Đorđe Matić izjavio je za naš list sledeće:
    "Ovo je drugi put kako smo tražili sredstva za rekonstrukciju škole. Naime, prvi put smo podneli zahtev Pokrajinskom sekretarijatu 2003. godine, ali tada nismo uspeli da dobijemo sredstva. Ove godine smo ponovo konkurisali i uz pomoć lokalne samouprave Ada, uspeli smo da dobijemo materijalna sredstva iz ovog fonda. Ono što najhitnije treba da se reši, do grejne sezone, je postavljanje novog dimnjaka na kotlarnici. Postojeći dimnjak od opeke sa betonskom osnovom, koji je izgrađen 1985. godine je u vrlo lošem stanju i ugrožava već i bezbednost učenika i zaposlenih. Predviđeno je njegovo rušenje i izgradnja novog dimnjaka. Pored toga od ovih novčanih sredstava uradiće se i sanacija fiskulturne sale. Ona je građena sedamdesetih godina i sve do 2001. godine nisu vršene nikakve popravke. Te godine od sredstava dobijenih od lokalne samouprave renoviran je pod. Sada će se uraditi sanacija krova, sanitarnih čvorova, vodovoda i kanalizacije. Takođe će se uraditi i demontaža starog krovnog pokrivača na zgradi škole i postavljanje novog.

    Za izvođenje pomenutih radova raspisali smo tender i za najpovoljnijeg ponuđača izabrano je građevinsko preduzeće "OBNOVA" iz Ade, koje raspolaže sa velikim iskustvom u izvođenju ovakvih vrsta radova. Pored iznetog, iz ovih sredstava želimo da rešimo i pitanje gromobrana, kao i kupovinu jedne peći za centralno grejanje jačine 540 KW, izjavio je na kraju razgovora direktor škole."

Branislava Bakoš

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA