Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

Szenvedélybetegségektől mentes élet
A Jugoszláv Kékkereszt Egyesület Megerősítő hétvégét tartott Adán

    Az alkohol- és kábítószer-függőségben szenvedő vagy belőle kigyógyult emberek és családtagjaik számára szervezett találkozót a Jugoszláv Kékkereszt Egyesület (JKKE) szombaton az adai I. Helyi Közösség épületében. A Megerősítő hétvége elnevezésű rendezvényen körülbelül hatvan hazai és külföldi vendég vett részt Vajdaságból és Magyarországról.
    A JKKE évek óta eredményes munkát folytat a szenvedélybetegségben szenvedő emberek támogatásában és gyógyításában. Az egyesület tagságát a szenvedélybetegségektől, elsősorban alkoholtól mentes életet szorgalmazó emberek alkotják: alkoholizmusból kigyógyult egyének és családtagjaik, orvosok, pszichológusok, papok, szociális munkások és pedagógusok.


A találkozó résztvevői

    Megnyitóbeszédében Lakatos Zoltán, a JKKE elnöke elmondta, hogy a Megerősítő hétvégét minden évben október első hétvégéjén tartják. A rendezvény célja, hogy a régi barátokkal találkozzanak, és új ismerősökre tegyenek szert. Megosszák gondjainkat, örömeinket, új tapasztalatokat szerezzenek, ezáltal hitben és elhatározásban megerősödve tovább folytassák a tevékenységüket, hogy minél több rászorulónak tudjanak segíteni. Az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt év eredményeiről: kiemelte a német Kékkereszttel közösen indított programot, melynek célja, leendőbeli munkatársak képzése.
    Lakatos Zoltán megnyitóbeszéde után Danilo Ninkov helybeli pravoszláv lelkipásztor és Vreckó Ferenc plébános, valamint Vastag János, az I. Helyi Közösség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és további kitartó munkára biztatta őket. A rendezvény folytatásában Balog Zoltán református lelkész, a Magyar Kékkereszt elnöke a 38. zsoltárból vett idézet nyomán az emberi gondokról és a velük való szembenézés fontosságáról tartott előadást. Mellár József padéi plébános, a Caritas képviselője ugyancsak erről e témakörről szólt előadásában.
    Dr. Ritz György, a pétterrévei Societas Pro Familiae családvédő szervezet képviseletében érkezett a találkozóra. Előadása kezdetén elmondta, hogy a családnak óriási szerepe van a szenvedélybetegségek felismerésében, gyógyításában és a szenvedélybetegek társadalmi integrációjában. Majd fölolvasta dolgozatát, melynek címe: A család szerepe a lelki egészség megőrzésében.
    Bán József, a Tolna Megyei Kékkereszt Egyesület elnöke előadásában az ottani helyzetről, eredményekről és gondokról szólt.
    A rendezvényen Hornyák Tibor budapesti üzemmérnök és Jakab Gábor magyarkanizsai orvos – egykori alkoholisták - tanúságtétele hangzott el, akik beszámoltak gyógyulásuk történetéről.
    A JKKE Megerősítő hétvégéje a találkozón résztvevő szenvedélybetegségek ellen küzdő és más társadalmi tevékenységet folytató egyesületek rövid bemutatkozásával zárult.

Csincsik Zsolt

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA