Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

Hírek

Bánjunk csínján a pókhálóval!

    Nem mindennapi okból gyúladt ki szeptember 25-én T. I. adai lakos gazdasági udvara. Az égő pókhálótól fogott lángot a tyúkól padlásán lévő hereszéna, majd a tűz átterjedt a közvetlen közelében lévő fészerre, ahol több mint 1000 bála hereszéna, szalma stb. volt tárolva a jószágok részére télire.
    Az történt ugyanis, hogy a gazda a söprű helyett, gázpörkölővel akarta eltávolítani a rengeteg pókhálót a tyúkólból, mielőtt berakta volna az aznap megvásárolt csirkéket, de fogalma sem volt arról, hogy a pókháló ennyire gyúlékony és, hogy ebből még tragédia is keletkezhet. Szerencsétlenségére ez meg is történt. Elmondása szerint szinte pillanatok alatt, robbanásszerűen lángra kapott a mennyezetről lógó képződmény, és vitte felfelé a tüzet a padlásra, onnan pedig a szél a közvetlen közelében lévő fészerre. Csak lélekjelenlétének, no meg a szomszédoknak, ismerősöknek és a tűzoltóság gyors és hatékony beavatkozásának köszönhetően sikeresen eloltották a tüzet, így az említett hereszénán és a fészer tetőzetén kívül másban nem esett kár, habár nem messze a pajtától az istállóban fejőstehenek, borjak, disznók voltak, de a lakóépület sem volt távol a tűz fészkétől. A keletkezett kárt így is 100.000 dináron felülire becsüli a károsult, de ennek a sokszorosa is lehetett volna.


    A polgárok figyelmébe ajánljuk, hogy mostantól a központban, a templomnál a Tisza felé (Dositelj Obradović utca) le lehet kanyarodni, mivel a II. Helyi Közösség tanácstagjainak a kezdeményezésére és a helyi közösségek közbenjárásával a telt vonalat szagatott vonal váltotta fel, és mindenki örömére eltávolították a balrafordulást tiltó táblát.

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA