Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

KIÁLLÍTÁS

    A községi amatőr képzőművészek alkotásiból, hosszú idő után, 2004. szeptember 27-én kiállítás nyílt Adán, a Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében. A kiállításnak verseny jelege volt, ugyanis a legjobb alkotások a körzeti amatőr képzőművészek kanizsai szemléjén vesznek részt, ahonnan újabb válogatást követően a tartományi szemlére kerülhetnek. Hogy mely képek kerüljenek a körzeti versenyre, ezúttal a jelenlevő közönség az alkotókkal együtt döntötte el, mégpedig a megnyitón végrehajtott szavazás alapján. Okulva azonban a tavalyi fogyatékosságon, amikor csupán három alkotás került tovább, a szavazatszámláló bizottság, a körzeti szemle szervezőjével egyetértésben lehetővé tette, hogy ezúttal minden festő egy-egy alkotással részt vegyen a Kanizsán megtartandó körzeti szemlén. Így a következő alkotók képei kerültek tovább: Bajusz Marija: Adai tájkép, Bíró A. Erzsébet: Tiszavirág, Csányi Rózsa: Téli tájkép, Daku Teréz: Nádas, Dragin Vera: Araceae, Fekete Zsófia: Szemek, Jakovljević Rózsa: Erdő a Tisza mellett, Kocsis Valéria: Alföldi vihar, Riđički Dušan: Michelangelo művének másolata, Vastag János:Tiszai táj. A kanizsai szemle október 7-én nyílik, és egy hétig tart.
    Meg kell említeni, hogy a festményeken kívül ezúttal művészfotókkal is részt vehettek az alkotók. Erre az alkalomra négyen küldték be munkáikat: Kocsis Szürke Zsolt (Napsugaras ház), Pece Rózsa (Volt egyszer egy város), Szécsényi Attila (Négy évszak), Dragin Vera (Tiszai táj). Közülük a három első fotói kerültek Kanizsára a körzeti szemlére.
    Időközben megtartották a zsűrizést Kanizsán, a körzeti szemlén, ahol a tíz helységből beérkezett 109 alkotásból kellet kiválasztani azokat, amelyek méltóan képviselik alkotóikat és egyesületeiket a tartományi szemlén. Az adai amatőrök ezúttal is nagy sikerrel szerepeltek, hisz a tíz bemutatott kép közül 4 továbbjutott a tartományi szemlére. Ezek: Csányi Rózsa (Téli tájkép), Fekete Zsófia (Szemek), Riđički Dušan ( Michelangelo művének másolata) és Vastag János (Tiszai táj).

-nos

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA