Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

SIESS

    Ártatlannak látszó torokdaganatoddal a zentai kórházba indultunk kivizsgálásra és gyanútlanul, házastársi szeretettel hagytalak ott, hogy néhány nap múlva majd érted menjek. Addigra megtudjuk, hogyan kezelhetjük a bajt. Aggódtam, mert altatni készültek, hogy szövetmintát vegyenek a torkodból. Féltem. Féltettelek!
    - Jelentkezz a mobilodon, ha felébredsz! – volt az egyezség köztünk és te ezt be is tartottad. Közben folyt a szövetminta elemzése, majd harmadnap, 2002. szeptember 25-én, 10 óra 27 perckor küldted az üzenetet:
    - SIESS!
    Rohantam. Negyedóra sem telt bele, ott voltam. A folyosó végén, „becsomagolva”, utazótáskával a lábadnál ültél, vártál rám. Indultunk volna haza. De akkor azt mondtad, a doktornő előbb valamit mondani akar nekem.
    És akkor összedőlt a világ! A helyzet komolyságához méltatlan, piszkos és huzatos folyosón vertek fejbe a köpenyes, nehézleheletű, dohányszagú szavak: „Miért vártak eddig? Hamarább kellett volna!”
    Szívem, szentem. Ott álltál, távolabb tőlünk, és megfagyott körülöttünk a levegő, leszakadt az ég. Rosszindulatú daganat nőtt a torkodon! – ezt mondták durván, tapintatlanul és szemtelenül.
    Zúgott a fejem. Nem tudom, hogy értünk haza, de ettől kezdve elszállt a nyugalom, amiben melletted, Téged látva és érezve, évtizedekig volt részem. Ellenségünkké vált az egész világ!
    Jaj, oda lett minden remény. Oda lett a tervezgetés. Csak fájdalom maradt, önmarcangolás és végtelen hadakozás az orvosok megértő, de inkább értetlen, érdektelen hadával.
    A gyógyulás reményében minden akadályon magunknak kellett átverekednünk magunkat. Percről-percre, napról-napra. Mutattuk is, hogy le akarjuk győzni a bajt!
    Végérvényesen Isten felé fordultunk. Nála és benne találtunk reményt, megoldást és vigasztalást. Rengeteg keresztény sietett segítségünkre. Közös imatalálkozók a Máriás Papi Mozgalomban. Zarándoklás a Szűzanyához, Međugorjeba, szent énekek, zsoltárok. Rózsafüzér.
    Más felől meg (vidéki) orvosi méltatlanságok, műhibák.
    Gyógynövények; zsurlófű, cickafark, Szentjánosfű, csalán, körömvirág. Terápiák sokasága. Mellékhatások: ájulások, véraláfutás, csonttörés. Versenyfutás az idővel, birkózás a kórral. Könnyhullatás.
    - SIESS!
    Örök üzenet nekem, életem végéig elkísér. Sietek kedves, akárhol vagy is. Veled leszek az örökkévalóságban, fogom a kezed. Ne aggódj, sietek. Jövök.
    Most is melletted vagyok!

Király János üzenete elhunyt feleségéhez, Király Máriához.

A fénykép: ahogy őt megismertem.

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA