Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. október

Címoldal
A községi képviselő testület alakuló üléséről
Megalakult az Első Helyi Közösség új tanácsa
Aszfaltozás Adán
Ezer arca van a boldogságnak
A nyelvi stílus
Hol vannak a fiatalok?
Szenvedély- betegségektől mentes élet
A víz az élet forrása
Idényzárás az Üdülőközpontban
Testvértelepülésünk ünnepe
Ne mondd még, hogy Isten veled!
Kánya Bandi, az adai betyár
Mohol nagyközség
Kiállítás
LII. Zöld levél
Tisza menti fúvósok Százhalombattán
Foglalkozások, képzések, véradási akciók...
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Evangelizációs rendezvény Adán
Barátkozás, sporttalálkozó
Siess
Hírek
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

A KÖZSÉGI KÉPVISELŐ TESTÜLETÜLET ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

    A szeptember 19-én megtartott helyhatósági választáson elért eredmények alapján összeállt az új községi képviselő-testület. Első, alakuló közgyűlését pénteken október 8-án tartotta. Az ügyrendi szabályzat szerint az ülést a KKT elnökének megválasztásáig, a legidősebb tanácsnok, jelen esetben dr. HÓDI Sándor vezette a két legfiatalabb tanácsnokok, Sziráki Mihály és Csonka Áron segítségével.
     A napirendi pontok elfogadása előtt Ürményi Ferenc, községi elnök azt a javaslatot tette, hogy ezen az ülésen ne tárgyaljanak a 7., a 8. és a 9. napirendi pontról, mert realizálásuk és végrehajtásuk megköveteli a határozottságot, a pontosságot és a törvényességet, viszont a most hatályban lévő ügyrendi szabályzat nincs összhangban a községi alapszabállyal. Azt javasolta, hogy a 6. pont megvitatása után rekesszék be, azaz szakítsák félbe az ülést, és egy optimális idő után folytatnák, azzal, hogy addig összehangolják ezt a két legfontosabb községi dokumentumot. A tanácsnokok egyhangúlag elfogadták ezt a magyarázatot, és az ülés folytatását október 21-re halasztották.
    Ezután a verifikációs bizottság (Palatínus Zoltán, Telečki Dušan és Matić Ilona) megállapította létszámot – mind a 29 tanácsnok jelen volt. Utána Hodik Nándor jogász, az általános osztály vezetője mint a Községi választási bizottság elnöke részletes beszámolót tartott a választások megszervezéséről, lebonyolításáról és a végeredményről, kiemelve, hogy részarányos (listás) szavazással ezúttal először választottuk meg a képviselő testületi tagokat, ugyanúgy először választottunk közvetlenül községi elnököt – polgármestert.
    A beszámolót egyhangúlag elfogadták, majd a tanácsnokok mandátumának hitelesítésére és megerősítésére került sor, ez hivatalos és ünnepélyes eskütétellel meg is történt. Élve a választási törvény adta lehetőséggel, négy tanácsnok már itt az alakuló közgyűlésen szóban visszavonta mandátumát, és helyét átadta a listáján szereplő következő jelöltnek. Így Mihajlov Đorđe (Sz.R.P.) helyett a KKT tanácsnoka Morović Grujo lett, Horti György (az Együtt önökkel a változásokért polgárok csoportja) Kelemen Józsefnek, ugyanezen csoportosulásból Dragin Zoran a listán 4.-ként szereplő Szőke Reginának, míg Bilicki Rudolf (Szakértelemmel és szívvel a sikeres községért) a listájukon szereplő következő jelöltnek adta át mandátumát.
    Ezután némi zűrzavar támadt a testület munkájában. Ugyanis mielőtt a képviselő-testület elnökének és alelnökének megválasztására került volna a sor, több hiányosság is felszínre került, ami a szakszolgálat rovására írható, mert nem készítette elő kellőképpen és zökkenőmentesen a választási folyamatot. Végül sikerült megállapodni a munkamódszerben, és az ülés további menete zavartalan volt.
    A képviselő testület elnöki posztjára STANČULOV ZORANT, adai okleveles jogászt-ügyvédet ajánlották, alelnöknek pedig dr. HORVÁT AREŽINA ERIKÁT, moholi orvost. A jelölések elfogadása után titkos szavazásra került sor, amikor mind a 29 tanácsnok szavazott, közülük az elnökre 26-an szavaztak (3 szavazólap érvénytelen volt), míg az alelnök személye megkapta mind a 29 szavazatot.

Vastag J.

oktobar 2004.

Naslovna strana
Započeti radovi na rekonstrukciji O.Š. "Novak Radonić" u Molu
Iz života Sindikata
Vesti iz policije
Mladi pišu
Impresum


Design by VA