Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

FIATALOK ÍRJÁK

Ilyen vagyok

    Szerintem egy emberről csakis a külső környezete tudja megadni a legpontosabb leírást, de most megpróbálkozok ezzel a nehéz feladattal, és írok magamról.
    A nevem Vastag Tímea, de a családom és a barátaim természetesen csak Timinek hívnak. Külsőmet tekintve először a magasságomat említeném. Nem vagyok magas, sőt, kifejezetten az alacsony kategóriába tartozok.
    Szemen színe barna, ami egyáltalán nem számít különleges szemszínnek, de hasonlít a csokoládé színéhez, ami szerintem széppé teszi. Úgy gondolom, hogy az orrom, a fülem, a szemöldököm és úgy általában ez területem teljesen arányos méretű és illeszkedésű. Talán még a testalkatom az, amiről írhatnék pár sort. Nem vagyok vékony, talán az átlagos testalkatú-akhoz lehetne legjobban sorolni. Külsőmet nézve a kissé széles csípőmmel és combommal vagyok leginkább elégedetlen.
    Szokták mondani, hogy a külső nem minden, ezért megpróbálom a belső jellememet is papírra vetni. A belső tulajdonságok közül legjobban a szorgalom és a kitartás az, amelyek rám jellemzőek. Olyan vagyok, hogy amit kitűzök magam elé célt, azt mindig elérem, akármennyi energia és munka szükséges hozzá.
    A legtöbbször megértő, segítőkész és jószívű vagyok az emberekkel, de megtörtént már az is, hogy kihoztak a sodromból, és hozzám közel álló személyeket bántottam meg.
    Van humorérzékem is, képes vagyok a humoros dolgokon akár hosszú időn keresztül is nevetni, és talán ez az a tulajdonság, aminek a segítségével képes vagyok túltenni magam a fájó dolgokon is.
    Jellemző még rám, hogy fegyelmezett vagyok, tudom, hol a határ, érzem, mit szabad és mit nem egy adott szituációban. Szerintem a külső környezetem is hasonlóan gondolkodik rólam, de általában ha rólam beszélnek, mindenki ott van, csak én hiányzok. Ezért pontos információim nincsenek, csak néhány dolog.
    A barátaim főként a humoromat és a segítőkészségemet említik meg, ha rólam adnak leírást. A tanáraim leginkább a szorgalmamat és a megbízhatóságomat látják, és ezek ismeretében alkotnak rólam véleményt. A családom az összes tulajdonságomat ismeri, és ezek alapján bírálnak, illetve szükség esetén ezek emlegetésével öntenek belém lelket.
    Többé-kevésbé külsőleg és belsőleg is elégedett vagyok magammal. Szerintem az a legfontosabb, hogy egy ember mindig kihozza magából a legtöbbet mások és maga előtt is, mert így olyanná válik a kisugárzása, amellyel a környezete számára is pozitív személlyé alakul. Ezen az úton próbálok és is haladni, de úgy, hogy közben senkit se utánozzak, és mindvégig önmagam maradjak!

Vastag Tímea 8.c.
Cseh Károly Általános Iskola Ada

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA