Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Nemzetközi karateverseny Adán

    Az adai Potisje és a péterrévei BPS Karateklub ötödik alkalommal rendezte meg Adán, a sportcsarnokban a Bácska, Bánát, Szerémség elnevezésű nemzetközi kupát, amelyen 16 hazai és magyarországi egyesületből 180 versenyző vett részt. A versenyzőket Dragan Škribic karatemester köszöntötte, majd Körtvélyesi Tícián, a községi sportközpont igazgatója nyitotta meg a versenyt, amelyen a karatézók egyéni és csoportos formagyakorlatokban, illetve harcban mérték össze a tudásukat. Az összesített eredmények alapján a kupát az egyesített adai és péterrévei csapat nyerte meg, a második helyen végzett a pancsovai Spomenak Karateklub, a harmadik helyet a Bečej Karateklub szerezte meg. A felvételen az adai karatézók láthatók.

Csincsik Zsolt
(Magyar Szó)


NŐI UTÁNPÓTLÁS-KÉZILABDA
Ezüstös adai lányok

    A Szerbiai Kézilabda-szövetség szervezésében szombaton, 2013. június 22-én Adán tartották meg az 1998-as korosztályhoz tartozó lánycsapatok országos bajnokságának nyolcas döntőjét, amelynek a Halász József Női Kézilabdaklub volt a házigazdája. A tornán a bajnoki címet a Loznica szerezte meg, miután szoros és küzdelmes mérkőzésen 21:20 arányban legyőzte a házigazda adai Halász József csapatát. A Božić Boglárka edző vezette adai csapat így a második helyen végzett. Az edző a mérkőzés után elmondta: ha a szezon elején felajánlották volna ezt a helyezést, akkor azonnal elfogadja, bár fájlalja, hogy az utolsó 10 másodpercben kapott góllal vesztették el a döntőt. Ennek ellenére az országos bajnokságon elért második helyezést nagy sikernek tartja.
    A kuparendszer szerint lebonyolított tornát a Szerbia Kézilabda-szövetség elnöke, Velimir Marjanović nyitotta meg, a házigazdák részéről pedig Tóbiás József tartományi képviselő köszöntötte a résztvevőket. A nyolcas döntőben a loznicai és adai lányok mellett pályára léptek még a Knjaz Miloš (Aranđelovac), a Kikinda, az Azanja, a Kolibri (Gornja Trnava), a Milenijum (Belgrád) és Mladost (Szerbcsernye) játékosai. A két négyes csoportban zajló csoportmérkő-zések után a helyosztó meccseken a következő eredmények születettek: Kikinda-Kolibri 18:13, Mladost-Knjaz Miloš 19:16, Azanja-Milenijum 13:12, Loznica-Halasz József 21:20. A torna végeredménye: 1. Loznica, 2. Halász József, 3. Azanja, 4. Milenijum, 5. Mladost, 6. Knjaz Miloš, 7. Kikinda, 8. Kolibri.
    A torna záróünnepségén a végeredmény kihirdetése után, megválasztották a legjobb játékosokat és az all star csapatot is. A torna legjobb játékosának a loznicai Lidija Cvijićet választották meg, a legeredményesebb góllövő címet az aranđelováci Jelena Pavlović érdemelte ki 29 találattal, a legjobb kapus az adai Szécsényi Réka lett, a legjobb védőjátékos is az adai csapatból került ki Onyecki Zsanett személyében. Az All Star-csapat összeállítása: kapus - Szécsényi Réka (Ada), balszélső - Karácsonyi Kitti (Ada), jobbszélső - Aleksandra Mačkaški (Ada), beálló - Mila Tešić (Loznica), balátlövő - Sandra Novaković (Loznica), irányító - Onyecki Zsanett (Ada), jobbátlövő - Lidija Cvijić (Loznica). Emellett a torna lebolnyolításáért a házigazda egyesület elnöke, Takács Ibolya emlékplakettet vett át a kézilabda-szövetség képviselőjétől.

Csincsik Zsolt
(Magyar Szó)


SPORTOLÓINK


ELKEZDŐDÖTT A KÖZSÉGI SPORTHORGÁSZ-LIGA

    Szombaton május 11-én az Aranka padéi partján bonyolítottuk le az első, majd június 15-én a második fordulót. Az előkészített pályát a Kalocsán, (az Ada-Zenta közötti öntözőcsatornán) valaki bemérgezte és  a hatalmas halpusztulás miatt a második fordulót ismét a padéi Arankán tartottuk. Valószínű, hogy a következő fordulókban is kerülni fogjuk a tiszai és a budzsáki vizeket, mivel a bérlő Vajdasági Horgászszövetség 6000 dináros taxát kér a verseny engedélyezéséért, ami számunkra érthetetlen, hiszen minden versenyzőnek van engedélye, amivel horgászhat egész Szerbia területén
    A községi liga, amely, mint kitudódott, egyedülálló verseny az egész Vajdaságban. Harmadik éve, hogy megalapítottuk 12 csapat részvételével. Az idén 9 csapat jelentkezett, ami érthető is, hiszen a horgászengedélyek magas ára, no meg a horgászvizek halszegénysége miatt több horgász úgy döntött, hogy a környező halastavakban próbálnak szerencsét, ahol biztosabb a zsákmány. A versenyben részt vehet minden olyan csapat, amelyiknek tagjai valamilyen módon kötődnek községünkhöz: itt van munkaviszonyban, vagy valamelyik családtag itt jár iskolába, ingatlanja van a község területén, vagy itt született.
    A környéken nagy az érdeklődés a ligába való benevezés iránt, hiszen márcsak a közelség és az útiköltségek miatt is megéri.
    A  második forduló után a táblázat állása:

1. I. HELYI KÖZÖSSÉG                      19 ponttal
2. AGROMERKUR                               20    ”         
3. IBA Ada                                           23    ”         
4. SZENT MIKLÓS                              26    ”         
5. TISZA KADÉTOK                            32    ”
6. PÉTERRÉVE                                   33    ”        
7. II. HELYI KÖZÖSSÉG                     35    ”
8. TISZA SHE női csapata                     36    ”
9. GUNARAS                                       43    ”

    A legtöbb halat, 2525 grammot Faragó Attila fogta. A táblázaton feltüntetett pontok negatívak, ellentétben más sportágakban szerzett pontokkal.

Adankó Iván


PÁLFI ZSOLT VILÁGBAJNOK !

    A klubcsapatok világbajnokságán (bajnokok ligája), melyet június 8. és 9-én rendeztek az olaszországi Velencében, Pálfi Zsolt csapatával megszerezte a bajnoki címet. Ami még fényesebbé teszi az aranyérmet, Pálfi volt a csapat legeredményesebbje, szektorában első helyen végzett.
    Idén szeptemberben Varsóban tartják az egyéni világbajnokságot ahol Pálfi is részt vesz. Szurkoljunk bajnokunknak !

Adankó Iván


    A JÓ PAJTÁS LIGA II. második fordulóját június 29-én, Ada napján tartjuk 18 csapat részvételével az Aranka folyó padéi szakaszán.



Tömeges halpusztulás a Kalocsa-csatornán, Ada-Zenta határán

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA