Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

VESTI

Priželjkivano asfaltiranje

    Kao zajednička investicija Mesne samouprave i Druge mesne zajednice parking mesto u centru Ade, ispred Hotela „Park” dobilo je novi asfaltni sloj a isto tako je presvučeno i poveći deo trotoara u ulici Vuka Karadžića. Zahvaljujući inicijativi Prve mesne zajednice, novim asfaltnim slojem presvučen je i put prema pristaništu čamaca. Investitor je Druga mesna zajednica, a u pokrivanju troškova učestvuje i lokalna samouprava, Prva mesna zajednica, Udruženje ljubitelja Tise „Sidro” i Udruženje kampera Vojvodine.

( - )


RADIONICE NA ENGLESKOM

    Živimo  u vremenu globalizacije i engleski jezik, kao univerzalni jezik koristi se u mnogim zemljama. Nivo poznavanja ovog jezika je često bitan kriterijum u svakodnevnom životu.
    Udruženje građana „Roditelj” u okviru projekta Snađimo se razgovarajući organizuje aktivne radionice za usvajanje komunkikacije na engleskom jeziku za decu od 7 do 13 godina u periodu od 01.07.2013. do 07.07.2013. u Adi, a od 08.07.2013. do 14.07.2013. u Molu u cilju da bi upotpunili znanje deci iz osnovne škole. Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, a kotistiće materijal iz plana i programa Škole stranih jezika „Oxford”.
    Radionice su besplatne za decu sa teritorije Opština Ada.
    Engleski je i jezik međuetničkih komunikacija, odnosno jezik sporazumevanja, zato UG „Roditelj” srdačno očekuje što veći broj dece!

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA