Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Egy kis kronológia

    Az elmúlt nem egészen egy hónap rövid eseményeit szeretném pappírra vetni és megosztani a kedves olvasóval. Nem mondható, hogy eseménytelen lett volna, ez az időszak mely mögöttünk van, de biztosan állítom, hogy ami megtörtént, az mind jelentős és fontos volt számunkra.
    Sajnos, az időjárás olyan kegyes volt hozzánk, amilyen volt, amibe mi halandók nem tudunk beleszólni, csak tudomásul venni a valós állapotot. Egy érdekes esemény azért mégis megtörtént Törökfaluban, azaz május utolsó napjaiban egy jégvédelmi rakéta landolt N. J. udvarában. Nem fenn, hanem lenn aktiválódott és egy nagy füstöt okozott, na meg riadalmat. A szemtanúk szerint filmbe illő eset volt ez, mivel bottal piszkálgatta az érintett polgár, miközben nézegette, hogy mi lesz belőle.  Aznap Törökfaluban nem is volt csapadék, hanem több mint valószínűleg a jégvédelmi rakétát Pobedáról lőhették fel, mivel arrafelé zord időjárás volt. A nagy füst és riadalom után most már mindez egy jó poénnak hallatszódik a sámli rádión. 
    - Május 30-án a valkai sori és völgyparti kisiskolások és az iskolaelőtti gyerekek oktatóikkal Palicson és Szabadkán egy egész napos kiránduláson voltak. A törökfalusi helyi közösség támogatásával sikerült ezt a kirándulást és élményt biztosítani gyermekeink számára.


Völgyparti és valkai sori gyerekek a palicsi állatkertben

    - A törökfalusi Pumukli óvodában nyolc óvodás ballagott május 30-án délelőtt, akik őszre már az elsőosztályos padokban fognak csücsülni. Oktatójuk jóvoltából szép ünnepet szerveztek, melyre szüleik is hivatalosak voltak.


Óvodások műsora Törökfaluban

    - Május 31-én a törökfalusi Cseh Károly Általános Iskola nyolcadikos diákjai búcsúztak el tanáraiktól, iskolatársaiktól és az iskolájuktól. Tizennyolc diák ballagott, akiket iskolatársaik szép műsorral búcsúztattak el. Az előző napok egyikén, már szinte hagyományosan, a Százszorszép Művelődési Egyesület épületében a ballagó diákok részére egy bulis ünnepséget tartottak.
    - Június 6-án Törökfaluban nyolc negyedikes diák ballagott el, akik őszre ötödikesekként fognak a padokba ülni, együtt a völgyparti társaikkal.
    - Egy picit mellőzve a ballagásokat, megemlíteném, hogy június 8-án a törökfalusi Búzavirág asszony-kórus részt vett az idei Durindón, amit Gomboson tartottak meg. Az utazási problémák kiküszöbölése után az asszonyok csantavéri, tornyosi és orahovói csoportokkal együtt jutottak el a szemlére. Ebben támogatást nyújtott a törökfalusi helyi közösség.
    - Az időjárás Valkai soron június 10-én károkat okozott. Becsétől kezdve egészen Orompartig, széles sávban jéggel verte meg a föld felett lévő növényzetet. Az ítéletidő, mi itt végigment, tetemes károkat okozott a területen. Akik az időben ott voltak járművükkel meg kellet, hogy álljanak, míg továbbment a rossz idő.
    - Június 11-én a késő délelőtti órákban szirénázó tűzoltó teherautó és terepjáró érkezett Törökfaluba. A falu apraja nagyja megrémülve sietett ki az utcákra, kérdezgetve az esetleges tűz mivolta felől. Csak az adai professzionális tűzoltó alakulat érkezett meg előadást tartani a helybeli óvodásoknak. A helybeli önkéntes tűzoltók is keresték a tüzet, de csak az iskola-óvoda udvarában találták meg Kéki László parancsnokot és tűzoltó társait, ahogyan bemutatták a felszereléseiket a kicsiknek.


Az adai tűzoltók előadása a gyerekeknek Törökfaluban

      - Hát végül, és nem utolsósorban, június 12-én Völgyparton a Cifra palota óvodában öt óvodás ballagott el a szomszéd tanterembe, ahol szeretettel fogadták az iskolások. Az óvodások fogadása egyben volt megtartva az iskolai évzáróval, valamint az öt negyedikes ballagó diákkal. Öt negyedikes kisdiák ballagott és búcsúzott el iskolájától, diáktársaitól és tanáraiktól. Ők őszre törökfaluban fognak továbbmenni az ötödikbe. Szülők, nagyszülők és családtagok is részt vettek az ünnepségen, s könnyes szemekkel figyelték gyermekeik szereplését.
    Egyelőre, most már a végére érkeztem a felsorolásokkal, de az nem azt jelenti, hogy más érdemleges esemény nem történt, de most ezeket szerettem volna megosztani a kedves olvasóval. 

Molnár József

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA