Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Ballagás a zeneiskolában

    Újabb végzős csoport búcsúzott az adai Bartók Béla Alsófokú Zeneiskolától – immár több mint 50. alkalommal – akik hét éven keresztül tanulták a zene alapjait, akik ez idő alatt megszerették, és magukévá tették a zenét, a zene adta különleges felemelő érzést. Búcsút intett 25 végzős, akik számottevő zenei tudással fejezték be életüknek e szakaszát.
    A búcsúzásra május 28-án 18 órakor került sor egy valóban szép, könnyed és emlékezetes műsor keretében – köszönve az iskola tanárainak –, melyben az eseményhez méltó ünnepi hangulat hatotta át elsősorban a búcsúzó növendékeket, tanáraikat, de a szépszámú közönséget is. Voltak pillanatok, amikor könnyek is megcsillantak a szemekben, de látható, érzékelhető volt az öröm, a meghatódottság, az elégedettség, a sikerélmény színes keveréke… A búcsú mindig nehéz, az ilyen kis közösség berkeiben méginkább, ahol az együtt eltöltött évek újabb ismeretségeket, barátságokat szültek. Ennek most vége szakadt, megy ki-ki a maga útján, de a barátság, az ismeretség nem szakadhat meg. A zene érzékelhető finom hangjai örökre összekötik őket.

    Az ünnepi műsor keretében, melyben az iskola fiatalabb generációja lépett fel, kedveskedve a búcsúzó növendékeknek, az igazgatónő Rózsa Ildikó köszöntő és egyben búcsúzó szavai után, egy szimbolikus ajándék kíséretében kiosztotta a végzősök elismeréseit. A következő tanulók zárták sikerrel a zeneiskolát: Tolmač Đina – flauta, Horvát Alíz – gitár, Raffai Balázs – gitár, Zetkó Gergő – gitár, Tóth Pál Katalin – fuvola, Horvát Dávid – gitár, Illés Tamás – klarinét, Bartus Valentina  - fuvola, Vastag Krisztina – zongora, Narancsik Helén – fuvola, Aleksza Annabella – ének, Patyi Timea – zongora, Lehóczki Anna – tambura, Vastag Nikolett – hegedű, Mihalek Lóránt – zongora, Narancsik Helga – klarinét, Laták Sára – tambura.
    Az értesítők átadása után Rákos Rózsa, a községi tanács művelődéssel megbízott tagja üdvözölte a ballagókat, majd a színötös tanulóknak átadott egy-egy könyvet, mellyel az önkormányzat ajándékozta meg a legjobbakat. Ebben a jutalomban a következők részesültek: Böködi Tamara – szóló énekes, Bács Ágnes – fuvola, Narancsik Helga – zongora, Albert Éva – harmonika, Bács Bernadett – szólóének, Holló Tamás – gitár, Hényel Csenge – fuvola, Virág Anna – zongora és fuvola, Varga Lilla – ének.


Rózsa Ildikó

    Az elismerések átadása ezzel még nem zárult le, ugyanis az iskola szerény jutalomban – nevezzük különdíjnak – részesítette azokat a növendékeket, akik az év folyamán részt vettek különféle zenei versenyeken és helyezéseket értek el. Ezek: Böködi Tamara, a szerbiai zeneiskolák fesztiválján dicséretben részesült, Hényel Csenge, Belgrádban a Davorin Jenko versenyen dicséretben részesült, Virág Anna, a belgrádi Davorin Jenko versenyen III. helyezést ért el, Albert Éva, a becsei zeneiskola Fantast versenyén II. helyet szerzett, Vastag Nikolett, a zeneiskola kamaraegyüttesével a Sremska Mitrovica-i versenyen II. helyezést ért el.
    Elbúcsúztak a növendékek az iskolától, a tanáraiktól, egymástól, de ez a búcsú nem feledést jelent. Néhányan folytatják a zenei tanulmányokat, mások kedvtelésből zenélnek, de az együtt eltöltött idő – a zene szárnyán örök emlékké kovácsolódott mindegyikükben.

Vastag János

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA