Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. június

Címoldal
Színvonalas adai kórusfesztivál
Községi hírek
Ballagás a zeneiskolában
Egy kis kronológia
Qué será, será
Új vezetőség a  nyugdíjasoknál
Az utolsó csütörtök
Kutyakiállítás volt Adán is, Moholon is!
Tűztánc
"Hogy érezzük, itt élünk!"
Tevékeny a Vöröskereszt
Főztek, ettek, mulattak
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – VII.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Vadvirágosok Bécsben
FŐZTEK, ETTEK, MULATTAK

    Sikert arattak az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör tagjai a kétnapos 4. Gulyásfesztiválon Bécsben, melyet a Bécsi Magyar Munkás Egyesület szervezett a Böhmischer Praterben június 15-én és 16-án.
    A rendezvény célja a pörköltfőzés hagyományainak ápolása az anyaország határain kívül is, de természetesen gazdag kultúrprogrammal kiegészítve a népzene és néptánc művelőinek közreműködésével, mint a Vadvirág HK Tarsóka és Pipacs táncegyüttesei, valamint a Kócos tamburazenekar, akik mellett bemutatkoztak meg a vajdasági Cirkalom tamburazenekar, a Deszkről érkezett citerazenekar, valamint a bécsi Délibáb és Napraforgók néptánccsoportok is.
    A kör muzsikusai és táncosai mellett, kitűnő szakácsokat is vitt magával az osztrák rendezvényre, hiszen a Vadvirág HK is benevezett a fesztivál gulyásfőző versenyére. Az adai ízek felelősei Varga Tibor és Bognár Tibor voltak, olyan sikerrel, hogy a bográcsukban főtt gulyás az utolsó falatig elfogyott.


Képek, jelenetek a Vadvirág HK bécsi fellépéseiről.
Fotók: Varga Lívia

    ,,A rendezvényt szervező legidősebb osztrák egyesület elnöke, az adai származású Kiss József meghívásának tettünk eleget - mesélte Varga Lívia. – Pénteken, 14-én az ottani egyesület székházában fogadtak bennünket a szervezők, és helyi családoknál kaptunk szállást. Másnap vette kezdetét a fergeteges gulyásfesztivál, ahol több ízben is felléptek a vadvirágosok. A rendezvényen a bográcsos ételek elkészültével a zsűri dolgosan kóstolt ebédidőben, majd az eredményhirdetést reggelig tartó mulatozás követte. Vasárnap, 16-án, városnéző körútra vittek minket, az aznapi ebédet a Duna partján fogyaszthattuk el, majd egy újabb bemutatkozó fellépés után számunkra véget is ért a bécsi kirándulás. Hálásak vagyunk vendéglátóinknak barátságukért!”

Lajkó Szilvia

juni 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Прослављена храмовна слава у Ади
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA