Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. augusztus

Címoldal
"Még jőni kell, még jőni fog..."
Községi események
Városi kanalizációs gondok
Fiákeros kenyérszentelő
Szegénység és a kis nyű
Szép adai lányok
Baráti találkozó az adai strandfürdőben
Forró nyári hónap ünnepi hangulatban!
Adám
Összejöttek a családok
Olvasói levél
A kisiparosoknak is nehéz a gazdasági helyzetük
Ritkán látott kiállítás
Motorzúgás és rock zene 11. alkalommal
Ismertető a rendkívüli helyzetekről
Moholi események
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában -8.
Községünk fiataljai a szövetségi munkaakciókon (1)
Az adai futballpályák története II.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije

    Dana 16. jula 2012. održana je 6. sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Ada, u klupskoj prostoriji Doma Mesne zajednice Mol.
    Razmatrane su aktuelne tačke dnevnog reda i to: potvrđivanje zapisnika sa prethodne sednice (jednoglasno prihvaćen), određivanje novog rasporeda – zaduživanja članova Štaba (nakon izbora, SO Ada je razrešila i postavila neke članove Štaba, kojima je određen delokrug rada), utvrđivanje teksta nacrta Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Ada (utvrđen je nacrt teksta odluke, koji se dostavlja Opštinskom veću na razmatranje i predlaganje na septembarsku sednicu SO Ada), realizacija finansijskog plana Štaba za 2012. godinu i nacrt istog za narednu 2013. godinu (dat je presek stanja pozicija u ovogodišnjem budžetu opštine namenjene oblasti vanredne situacije, kao i predlog za finansijske potrebe u narednoj godini), pregled u vezi osposobljavanja građana za ličnu i kolektivnu zaštitu (nakon prikaza kraće prezentacije, donet je zaključak o potvrđivanju izvedenih zadataka sa građanima po naseljima opštine), kao i još neke informacije iz ove oblasti.

    Sednicu je vodio Goran Matić, zamenik komandanta Štaba, a na istoj od članova Štaba prisustvovali su: Đerđ Horti, Karolj Šmit, Atila Volford, Sima Sremčev, Milan Popov, Kornel Ulijan, Ilona Pinter, Jožef Apro, Zdravko Kašai, Jožef dr. Rušak, Tician Kertvelješi, Toni Demenj, Zoltan Bakoš i Laslo Keki, dok su usled zauzetosti opravdano bili odsutni: Zoltan Bilicki, Danijela Šević, Katarina Bešlin Volf, Magdolna Apro Bakai, Elvira dr. Tot Barna, Marta Varga Pertić, Vilmoš Križan i Peća Nešovanović.
    Osim članova Štaba sednici je prisustvovao i Radislav Bokanić, šef Odseka za civilnu zaštitu u Odeljenju za vanredne situacije MUP u Kikindi (pohvalio je rad Štaba u Adi, naglasio je potrebu daljeg timskog rada i saradnje štabova svih opština u Severno-Banatskom regionu i najavio dosta posla po dobijanju očekivanih podzakonskih akata iz ove oblasti), odnosno kao domaćin, predsednik MZ Mol, Dragoljub Bajić.

Zoltan Bakoš

avgust 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije
Impresum


Design by VA