Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. augusztus

Címoldal
"Még jőni kell, még jőni fog..."
Községi események
Városi kanalizációs gondok
Fiákeros kenyérszentelő
Szegénység és a kis nyű
Szép adai lányok
Baráti találkozó az adai strandfürdőben
Forró nyári hónap ünnepi hangulatban!
Adám
Összejöttek a családok
Olvasói levél
A kisiparosoknak is nehéz a gazdasági helyzetük
Ritkán látott kiállítás
Motorzúgás és rock zene 11. alkalommal
Ismertető a rendkívüli helyzetekről
Moholi események
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában -8.
Községünk fiataljai a szövetségi munkaakciókon (1)
Az adai futballpályák története II.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Bűntények. A júliusi hónapban rendkívül sok bűnesetet regisztrált a rendőrség, amelyek főleg betöréses lopásra és más hasonló bűncselekményre vonatkozik.
    – A rendőrségre bejelentés érkezett hogy a medencéknél július 2-án ismeretlen tettes ellopott egy táskát, amiben 750 euró, 12.000 dinár és egy mobiltelefon volt.
    – 12-én a strandon történt egy lopás, úgyszintén táskát loptak el, amiben mobiltelefon volt. A kár 20.000 dinár.
    – Július 13-án Moholon a Gordostank benzinállomáson rablótámadás történt, amikor a támadó pisztollyal a kezében arra kényszerítette az eladót, hogy adja át neki a kasszában lévő bevételt.
    – Úgyszintén Moholon a Sv. Miletić utcában lévő egyik házban betörés történt, amikor a rabló készpénzt és aranyat vitt magával. A kár 150.000 dinár.
    – A Zmaj Jovan utcában történt betörés alkalmával a betörő aranyat, 6000 eurót és 60.000 dinárt vitt magával.
    – Július 21-én a moholi Branko Radičević utcában történt betörés alkalmával a rabló különféle használati tárgyakat vitt magával, amivel mintegy 50.000 dináros kárt okozott.
    – Adán a Branko Radičević utcában a betörő magával vitte a rádiót és más használati tárgyakat, 60.000 dináros kárt okozva ezzel.
    – Még két betörés történt a hónap végéig, amikor egyik családi házból különféle tárgyakat vitt magával a betörő 50.000 dinár értékben míg a másik esetben három festményt lopott el, melyeknek a becsült értéke 250.000 dinár.
    – A rendőrségnek jelentettek még egy családon belüli erőszakot is, amikor az apjára a fia késsel támadott.
    – Bűnvádi feljelentést tett a rendőrség P. Dániel ellen azzal a gyanúval, hogy mások vagyonában okozott kárt, mert egy téglával beverte a Park szálló valamint a katolikus templom ablakait.
    Közrend és közbiztonság. Egyetlen szabálysértési feljelentés készült egy személy ellen, mert éjnek idején felhangosított zenével zavarta a környező polgárok nyugalmát.
    Közlekedésbiztonság. Július 1-én Adán a Lenin és a Makedon utca sarkánál ütközött egy moped és egy személygépkocsi. A gépkocsi vezetőjének vérében 2,8 ezrelék alkoholt állapítottak meg.
    Kerékpározás közben egy nő leesett a kerékpárról, és ekkor súlyos testi sérüléseket szenvedett.
    Július 12-én Törökfalun, a benzinkútnál közlekedési baleset történt, két személy súlyos testi sérülést szenvedett.
·
    Még az ilyen foghíjas és nem teljes jelentés alapján is megállapítható, hogy az utóbbi időben egyre jobban növekszik a bűntények szám, viszonyítva a közbiztonsághoz. Első helyen a lopás, a minősített lopás és a betörések állnak. A rendőrség elemzése szerint ez nagyban összefügg a pénztelenséggel, a munkanélküliséggel, a nehéz életkörülménnyel. Betörnek, lopnak, mert nincs más megélhetőségi lehetőség, ami azt is eredményezi, hogy szinte nem történik kihágás, iszákosság és ebből eredő rendbontás.
    A rendőrség végzi a munkáját, felderíti az eseteket, idejében átadja a bűnvádi feljelentéseket az igazságügyi szerveknek. Megtudtuk azt is, hogy 2005 óta mintegy 30-40 bűnvádi feljelentést tett a rendőrség súlyos bűntények elkövetésének alapos gyanúja miatt (lopás, minősített lopás, rablótámadás stb.), de az igazságszolgáltató szervek a mai napig nem léptek semmit, egyetlen elmarasztaló ítéletet sem hoztak. Mindez szinte ösztökéli a bűnözőket a különféle bűntettek elkövetésére, mert a büntetések késnek és hatástalanok.

avgust 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije
Impresum


Design by VA