Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. augusztus

Címoldal
"Még jőni kell, még jőni fog..."
Községi események
Városi kanalizációs gondok
Fiákeros kenyérszentelő
Szegénység és a kis nyű
Szép adai lányok
Baráti találkozó az adai strandfürdőben
Forró nyári hónap ünnepi hangulatban!
Adám
Összejöttek a családok
Olvasói levél
A kisiparosoknak is nehéz a gazdasági helyzetük
Ritkán látott kiállítás
Motorzúgás és rock zene 11. alkalommal
Ismertető a rendkívüli helyzetekről
Moholi események
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában -8.
Községünk fiataljai a szövetségi munkaakciókon (1)
Az adai futballpályák története II.
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Vesti

DANI MOLA
POSLEDNJI DANI SLAVJA

    Manifestacija Dani Mola je trajala skoro celog jula u obliku zabavnih i sportskih događaja i takmičenja kao što je maratonsko plivanje na Tisi, tenis, odbojka na pesku, turnir mladih u street fudbalu, karate, šah, ribolov i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Završna ceremonija praznika Mola je održana poslednjeg vikenda jula u rekreacionom centru Tiski Cvet. Publiku je pozdravio  Dragoljub Bajić, a nakon otvaranja svečanog programa prisustvovao u puštanju 300 golubova pismonoša Društva Golubara „Maraton“. U toku večeri te subote su nastupili orkestar duvača iz Ade sa dirigentom Čila Kenjveš, mažoretkinje plesnog kluba New Ada Dance i  članovi plesnog kluba Midnight.

    Organiztaor ovegodišnje manifestacije Dani Mola je bila Mesna zajednica Mol sa podrškom Lokalne samouprave – priča Dragoljib Bajić – zbog ekonomske situacije svečanost je skromna ali da se ne prekine tradicija, ipak je naznačena slava Mola. Građani su obavešteni da ćemo ovog puta manje sredstva uložiti u ovu manifestaciju i više u razvoj  infrastrukture našeg sela, što i naši građani cene. Sa zadovoljstvom mogu reći da, s obzirom na ovo, dosta zainteresovanih je nas posetilo za vreme ove manifestacije.
    Trudili smo se da obezbedimo kontinuitet ove tradicije koja je obeležena od 2005. godine. Dosadanjše manifestacije Dani Mola su ipak ostavile tragova u sećanju zainteresovanih i iz okolnih opština tako da su nas posetili i ove godine. Građanima Mola je jako bitan ovaj praznik zbog formiranja zajednice  – objašnjava Veronika Čomor.

Silvija Lajko


Obaveštenje

    Zbog unapred nepredviđenih tehničkih razloga OLIMPIJSKI BAZEN neće raditi do kraja sezone, jer sanacioni radovi će potrajati duže.

 

avgust 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije
Impresum


Design by VA