Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. november

Címoldal
Amiben jók vagyunk és amiben kevésbé
Községi hírek, események
Jár a toronyóra
A Szennyvíztisztító alapkövének letétele
Ülésezett a II. Helyi Közösség tanácsa
Első helyi közösség
Gyöngyszem a sárban
Ünneprontó szeméthalmok a temetőben
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
1944-ről, harmadszor
Örömmel várjuk vissza
Söprögető diákok
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Októberi események a moholi iskolában
Fiatalok írják
Moholy-Nagy képeslapjai
Zöld levél
Községünk a török hódoltság idején
Utcanevek, számok - II.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U oktobru mesecu registrovano je ukupno 14 krivičnih dela. Od toga 12 dela se odnosi na opšti, a 2 dela na privredni kriminalitet. Pet kriv. dela je registrovana sa nepoznatim izvršiocem, od čega je 4 dela  još u toku meseca je rasvetljeno. Evo nekoliko karakterističnih dela:
    – U Adi je pronađena veća količina marihuane, koja je poslata na veštačenje. Nakon rezultata veštačenja, pokreće se odgovarajući postupak.
    – Policija je lišila slobode i sa krivičnom prijavom privela istražnom sudiji Višeg suda u Subotici Iliju J. (1972) iz Mola, i Mišu P. (1978) iz Aranđelovca, zbog osnovane sumnje da su počinili kriv.  delo trgovina ljudima na štetu devetnajstogodišnje devojke, koju su protiv njene volje držali zatočenu radi seksualne  eksploatacije i dalje prodaje. Istražni sudija osumnjičenim je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.
    – U prošlom mesecu policija je pronašla i lišila slobode četvoricu albanskih državljana koji su ilegalno ušli u našu zemlju, sa namerom da prebegnu u neku državu Evropske unije. Protiv istih je pokrenut prekršajni postupak, i nakon izdržavanja kazne, preduzeće se mera udaljenja iz zemlje sa merom zabrane ulaska.
    – Intenzivnim radom policije u Adi rasvetljeno je razbojništvo i lišen je slobode Zoltan N. (1992) iz Mola, i uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično delo. Naime, u noći 30/31 oktobar, osumnjičeni Zoltan je od oštećenog E.J. iz Ade, uz pretnju nožem, oduzeo mobilni telefon i 500 dinara, zadao mu jedan udarac u predelu lica i nakon toga pobegao.
    Javni red i mir. U oktobru podneto je 5 prekršajnih prijava sa 7 izvršilaca, među kojima dvojica maloletnih – zbog tuče na javnom mestu (3) zlostavljanja drugoga i nepristojnog i drskog ponašanja na javnom mestu. Prekršaji se dešavaju uglavnom na ulici i u kafanama.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu registrovano je 4 saobraćajne nezgode što je manje za 40% u odnosu na isti mesec prošle godine. Od tih nezgoda jedna je završena sa lakim telesnim povredama, a ostalo samo sa materijalnom štetom, koja se kreće oko 360.000 dinara. Po saopštenju policije, nezgode su se dogodile u većini slučajeva zbog ne postojanja saobraćajnih znakova na kritičnim mestima.

    Tokom oktobra preduzeta je mera isključenja iz saobraćaja zbog alkoholisanosti protiv 3 vozača i zadržana su 12 sati. Sa ovim, u ovoj godini 25 vozača je zadržano zbog pripitog stanja.

    Prema saopštenju policije u skoroj budućnosti će biti postavljene kamere za snimanje prekršaja na određenim mestima u Adi i Molu. O postavljanu kamere javnost će biti blagovremeno i tačno obaveštena.

novembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Položen kamen temeljac prečistača otpadnih voda
Vesti
Vesti iz policije
Sindikalne akrivnosti
Impresum


Design by VA