Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. november

Címoldal
Amiben jók vagyunk és amiben kevésbé
Községi hírek, események
Jár a toronyóra
A Szennyvíztisztító alapkövének letétele
Ülésezett a II. Helyi Közösség tanácsa
Első helyi közösség
Gyöngyszem a sárban
Ünneprontó szeméthalmok a temetőben
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
1944-ről, harmadszor
Örömmel várjuk vissza
Söprögető diákok
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Októberi események a moholi iskolában
Fiatalok írják
Moholy-Nagy képeslapjai
Zöld levél
Községünk a török hódoltság idején
Utcanevek, számok - II.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Októberben a rendőrség 14 bűntényt regisztrált, ebből 12 eset az általános, és 2 eset a gazdaságban elkövetett bűntényre vonatkozik. A 12 bűntett között 5-öt ismeretlen elkövetővel regisztrált, amiből a hónap folyamán 4 bűntényt felderített. Íme néhány kirívó eset:
    – Újabb nagyobb mennyiségű marihuánát talált a rendőrség és eljárás indult ebben az ügyben. A drogot elemzésre küldték, és a kapott eredmény után tesznek konkrét lépéseket.
    – Bűnvádi feljelentés kíséretében átadták a Szabadkai Felsőbíróság vizsgálóbírájának Ilija J. (1972) moholi és Mišo P. (1978) aranđelovaci lakosokat, azzal az alapos gyanúval, hogy emberkereskedelem bűntettét követték el. Ugyanis, egy 19 éves lányt, természetesen akarata ellenére, fogva tartottak azzal a céllal, hogy szexuális szolgáltatások nyújtása érdekében eladják. A vizsgálóbíró 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte az gyanúsítottakat.
    – A múlt hónap folyamán a rendőrség Adán letartóztatott négy albán állampolgárt, akikről bebizonyosodott, hogy illegálisan jöttek Szerbiába, azzal a céllal, hogy valamelyik Európai uniós államba menjenek. Mindannyian a szabálysértési bíróságon kötöttek ki, és a kirótt fogva tartás után, kitoloncolták őket az országból.
    – Intenzív nyomozás után az adai rendőrség letartóztatta N. Zoltán (1992) moholi lakost, rablótámadás alapos gyanúja miatt. A gyanúsított ugyanis október végén egy késsel megfenyegetve E.J. adai lakost, elvette tőle mobiltelefonját és 500 dinárt, arcon ütötte és megszökött. N. Zoltán bűnvádi feljelentés kíséretében a vizsgálóbíró elé került.
    Közrend és közbiztonság. Októberben 5 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség 7 elkövető ellen (közülük 2 kiskorú). A szabálysértések nyilvános helyen történő verekedésre (3), mások sértegetésére (1) és illetlen viselkedés (1) vonatkozik. A szabálysértések általában az utcán (4) és szórakozóhelyen (1) történtek.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 4 forgalmi balesetet regisztrált a rendőrség, közülük egy végződött könnyebb testi sérüléssel, a másik három alkalommal csak anyagi kár keletkezett összesen mintegy 360.000 dinár értékben. Érdekesség szempontjából, de amin valóban el kell gondolkodni különösen az illetékeseknek, a balesetek nagyobb száma a nem létező (hiányzó) forgalmi jelek miatt történtek – ez a rendőrség megállapítása.

    Októberben 3 gépkocsivezető került a kijózanítóba 1,20 ezrelék feletti alkoholszint miatt. Ezek szerint ebben az évben, októberrel bezárólag összesen 25 vezető „pihent” 12 órát azaz felel a szabálysértési bíróságon.

    A rendőrség közleménye szerint, hamarosan térmegfigyelő kamerákat szerelnek fel Ada és Mohol forgalmasabb helyeire. Minderről a polgárokat időben és pontosan tájékoztatják.

novembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Položen kamen temeljac prečistača otpadnih voda
Vesti
Vesti iz policije
Sindikalne akrivnosti
Impresum


Design by VA