Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. november

Címoldal
Amiben jók vagyunk és amiben kevésbé
Községi hírek, események
Jár a toronyóra
A Szennyvíztisztító alapkövének letétele
Ülésezett a II. Helyi Közösség tanácsa
Első helyi közösség
Gyöngyszem a sárban
Ünneprontó szeméthalmok a temetőben
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
1944-ről, harmadszor
Örömmel várjuk vissza
Söprögető diákok
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Októberi események a moholi iskolában
Fiatalok írják
Moholy-Nagy képeslapjai
Zöld levél
Községünk a török hódoltság idején
Utcanevek, számok - II.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

VESTI

    Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, sa rukovodstvom naše opštine, dana 22. oktobra o.g. primio je ministarku za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasnu Matić, koja je donela radosnu vest, da su osnovne škole naše opštine uspešno konkurisali kod Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, tako da je Osnovna škola „Čeh Karolj“ u Adi dobila 30 kompjutera, odeljenje u Utrini 15 kompjutera, a u Obornjači videobinu i laptop, a OŠ „Novak Radonić“ u Molu 25 kompjutera. Ovaj projekat se zove „Digitalna škola” i ima za cilj da učenici što više savladaju korišćenje kompjutera. Kompjuteri će biti predati u skoroj budućnosti.
    Iz saopštenja predsednika opštine smo još saznali i to, da je našu opštinu takođe posetilo preko 40 privrednika iz Slovenije u organizaciji preduzeća „Litostroj-Potisje“ Ada. Na susret su pozvali i preko 50 privrednika iz naše opštine. U ime lokalne samouprave prezentovana je i naša opština.


II SAJAM LOKALNE SAMOUPRAVE

    Predsednik opštine Ada  Zoltan Bilicki, sa predstavnicima  naše opštine,  prisustvovao je svečanom otvaranju II Sajma Lokalne samouprave, 10.novembra 2010.godine, koji  je  organizovan u Hali Sportova na Novom Beogradu. Štand naše opštine posetio je i Predsednik Republike Srbije Boris Tadić.

    Na ovom Sajmu pružena je prilika za predstavljanje aktivnosti lokalnih samouprava u Republici Srbiji domaćim i inostranim kompanijama-potencijalnim investitorima, kao i donatorskim organizacijama i drugim gostima iz zemlje i inostranstva, koji su uzeli učešće na ovom Sajmu. Pored predstavljanja privrednih, organizacionih i turističkih potencijala, gradovi i opštine su imali priliku da razmene iskustva i predstave primere dobre prakse u radu lokalnih vlasti. Sajam je bio otvoren  do 12. novembra 2010. godine.


OBAVEŠTENJE

    Obaveštavamo poštovane građane da Centar za socijalni rad opštine Ada i Forum Žena  Demokratske Stranke povodom dana Svete Nikole i Svetskog dana volontera organizuju akciju sakupljanja priloga. Molimo Vas da dečju obuću (cipele, čizme itd.) u dobrom stanju koju nameravate pokloniti donesite u Centar za socijalni rad opštine Ada, Trg oslobođenja 1. (zgrada Opštine), između 16. i 26. novembra, svakog radnog dana od 12 do 14 časova ili u Molu u kancelariju DS u ulici JNA br. 76, takođe između 16. i 26. novembra svakog radnog dana od 16 -do 18 časova. Pokloni su namenjeni deci iz porodica sa egzistencijalnim problemima.   
    Zahvaljuljemo Vam se na saradnji i prilozima.


Sportski ribolovci kod predsednika

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, primio je i pohvalio takmičare USR “Tisa“, Ada, koji su na ovogodišnjim takmičenjima ostvarili odlične rezultate, i to kao članovi prvog tima:  Nemanja Manojlović, Atila Mesaroš, Daniel Molnar, i kao  članovi drugog tima: Andraš Bajus,  Henrik Mikloš, Žolt Šelemba,  Daniel Fejel Tot, Tamaš Vaštag i David Volford.
    Predsednik udruženja, Ivan Adanko je izrazio svoje zadovoljstvo, i istakao kako mogu da se pohvale rezultatima trogodišnjeg rada, i kako su na dobrom putu da se ponovo vrate u elitu. Od nastanka udruženja, u reprezentaciju su dospeli, i otišli na svetsko prvenstvo, u vidu trojice takmičara seniorskog i 10 omladinskog  i kadetskog  uzrasta.

DMZ

novembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Položen kamen temeljac prečistača otpadnih voda
Vesti
Vesti iz policije
Sindikalne akrivnosti
Impresum


Design by VA