Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. november

Címoldal
Amiben jók vagyunk és amiben kevésbé
Községi hírek, események
Jár a toronyóra
A Szennyvíztisztító alapkövének letétele
Ülésezett a II. Helyi Közösség tanácsa
Első helyi közösség
Gyöngyszem a sárban
Ünneprontó szeméthalmok a temetőben
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
1944-ről, harmadszor
Örömmel várjuk vissza
Söprögető diákok
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Októberi események a moholi iskolában
Fiatalok írják
Moholy-Nagy képeslapjai
Zöld levél
Községünk a török hódoltság idején
Utcanevek, számok - II.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Örömmel várjuk vissza
  • Dr. Pintér Sándor az az ember, akit nem kell külön bemutatni az adaiak számára. Az orvosi egyetem befejezése után gyermekgyógyászati szakosítást kezdett, majd egy újabb szakosítás következett, és 10 évig nőgyógyászként dolgozott az adai egészségházban.

    A 90-es évek sokak számára új életet hoztak. Rengeteg fiatal indult akkortájt külföldre szerencsét próbálni és sok család hagyta el otthonát munkalehetőség után nézve. Dr. Pintér ekkor itt szülővárosában már elismert orvos volt, páciensei tisztelettel és bizalommal fordultak hozzá, mégis azokban a kilátástalan években úgy döntött, a biztosat bizonytalanra cseréli fel, mert apaként így látta jónak. Nem volt könnyű a döntés.
    Igazolva Adán elért színvonalát a szakmába, jelenleg Ausztriában, Tirol tartományban él és dolgozik, a kufsteini körzeti kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályán, mint főorvos, lassan már 18 éve.


Dr. Pintér Sándor

    Ma, sétálva az osztrák kisváros utcáin, nincs olyan ember, aki ne tisztelné meg elismerő mosolyával, köszönésével Dr. Pintér Sándort. Nem volt könnyű. Erős akaratával, kitartásával, tudásával, a szakmája iránti szeretettel kiépítette ezt a felfelé ívelő karriert és az egzisztenciális biztonságot családja számára.
    Az Ausztriában eltöltött 20 év alatt, párezer műtét, terhesség, szülés után felbecsülhetetlen tapasztalatot mondhat magáévá. Nyugaton szerzett certifikátummal már hosszú ideje végzi az embrió nyakszirti vizsgálatát (Down-kór), valamint a többi – egészségügyi szempontból ajánlott – speciális ultrahangos vizsgálatot.  Az ő szavaival élve „régi vágású” orvosról beszélünk, aki mégis maximálisan haladt a korral, és a nyugati kritériumok szerint is állandóan újraképezte magát. Humán beállítottsága meg sem engedné, hogy az eddig szerzett színvonalas tapasztalata és tudása kárba vesszen, ezért úgy döntött, hogy inkább az adai lakosok javára fordítja és nyugdíjasként magánrendelőt nyit.
    Tele szívvel, fiatalos lendülettel mesél terveiről. A hazatérés örömmel tölti el, és bevallása szerint a külföldön megkövetelt munkatempó után neki ez pihenést fog jelenteni, arról nem is beszélve, hogy milyen öröm neki a régi arcokkal találkozni, gondolva itt barátokra, páciensekre, kollegákra...


Adai rendelőjének részletei

    Magánpraxisát gondosan eltervezte, és teljes mértékben a betegre, a páciensre összpontosította. Minden a kényelméről, kellemes közérzetéről, biztonságáról és természetesen gyógyulásáról és egészségéről szól.  Dr. Pintér meggyőződése az, hogy az orvos és a beteg találkozása hozzon örömet mindkét fél számára, mert az orvos fő célja a gyógyítás, a páciensé pedig a gyógyulás.
    Emelvén a magánrendelő szintjét, a nyugati rendelők példájára, egy pluszszolgáltatást fog nyújtani. A legkorszerűbb természetes kozmetikai beavatkozásokat fogja kínálni ez az újonnan nyílt praxis. Mély ráncok feltöltése hyaluron savval, valamint a mesoterápia – ami az arc gyors és eredményes hidratálását biztosítja, valamint egyben az apró ráncok feltöltését is. A kezelések kockázat- és fájdalommentesek, gyorsak és eredményesek.
    Hallgatva Dr. Pintért, miközben a terveiről és befektetéseiről mesél, kénytelenek vagyunk hangosan feltenni a kérdést: ha mindez megvalósítható, mennyi idő kell hozzá?!  „Minden kész”, haljuk a választ – azon nyomban. Az új legkorszerűbb és legmodernebb 3D és 4D ultrahang gép is csak arra vár, hogy „üzembe” helyezzék. Januártól teljes erővel lát neki a munkának, és ha valami ezt megakadályozza, az csak azok a gondok lehetnek, amit az adminisztrációs előmunkálatok okoznak. A hivatalos szervekhez az átadott kérvények és kérelmek csak válaszra várnak. Dr. Pintér ennek a magánvállalkozásának a beindítására fél évet szánt, és ha lassan ez is lejár, a reményét akkor sem veszíti el.
    Optimista. Kellemes mosoly ül az arcán és mérhetetlen nyugalom, biztató és bátorító tekintet, ma ilyesmivel ritkán találkozik az ember.

P. Zs.

novembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Položen kamen temeljac prečistača otpadnih voda
Vesti
Vesti iz policije
Sindikalne akrivnosti
Impresum


Design by VA