Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. október

Címoldal
Így is jó - úgy is jó
Községi események
Üzenet
Egy testvérvárossal gazdagabb
Új mammográf, új mentőkocsi
Méltó helyen az emléktábla
Akasztói napok
Mások rólunk
Hosszú forró ősz
Az életpszichológus
Kuriózumok nélkül
Nyelvújulás és világlátás
A barátság útjain
Hazai szakértelem, szlovén tőke
Tiszteletadás a mártír hősöknek
Rendőrségi hírek
Hírek
Alma vagy citrom
Gyermekhét
Ifix az iskolapadban és a színházban
Kukoricatörő-fosztó verseny Moholon
Ki szeretne a mennyországba jutni?
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az adai egyházközség története - VIII.
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Ami a közbiztonságot illet, az adai rendőrállomás jelentése szerint szeptember hónap rendkívül nyugodtnak mondható. Egy kivételével csak apróbb bűncselekmények voltak, nagyobb méretű, amely társadalmi veszélyeztetettséggel járna, nem történt. Ugyanúgy egyetlen szabálysértési feljelentést sem tett a rendőrség, míg a közlekedésben is csak könnyebb kimenetelű balesetek történtek.
     Bűntények. A múlt hónap folyamán 17 bűntényt regisztrálta, ebből 1 a gazdaságban elkövetett bűntényre vonatkozik. Nyolc esetben ismert volt az elkövető, míg az ismeretlen elkövetőkkel regisztrált esetből a rendőrség 5-öt még a hónap folyamán felderített. Az elkövetett bűntények szerencsére nem jelentenek súlyosabb társadalmi veszélyt, csak egy 100.000 dinár körüli betöréses lopás történt Völgyparton, az egyik üzletben, ezenkívül két mobiltelefont is elloptak.
    A gazdasági bűnözést illetően egy bűnvádi feljelentés készült T. Béla adai lakos, a földműves szövetkezet igazgatója ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy a gazdaságban történő hanyag ügykezelés bűntettét követte el.
    A megnevezett, mint a szövetkezet igazgatója, megszegte a Szövetkezetekről szóló törvény rendelkezéseit, és a Szövetkezet közgyűlésének határozata nélkül megindította a szabadkai Kereskedelmi bíróságon a csődeljárást. Ezzel a tettével lehetetlenné vált, hogy a Községi Bíróság végrehajtó ítélete értelmében a gazdasági szervezetek megfizettessék a mintegy 50 milliós követelésüket, ugyanakkor elmulasztotta, hogy a mintegy 60 millió dinár értékben vásárolt ingatlant a szövetkezet tulajdonába vezesse át.
    Közrend és közbiztonság. Ebben a hónapban nem történt rendbontás, így szabálysértési fel-jelentés sem készült.
    Közlekedésbiztonság. Szeptemberben 4 forgalmi baleset történt, amikor csupán anyagi kár keletkezett, kb. 90.000 dinár értékig. A balesetek okai: gyorshajtás, szabálytalan előzés, manőverezés közbeni figyelmetlenség stb.

oktobar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz policije
Jabuka ili limun
Impresum


Design by VA