Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. december

Címoldal
Álljunk meg egy pillanatra
Községi események
Karácsonyi gondolatok
Szép vers Karácsonyra
Út Eszék és Temesvár között
Most már nyugodtak vagyunk
A Szent Család
Karácsony
Mikulás-nap Moholon
Miki atyát és a Mikulást köszöntötték
Újabb elismerések a Termometalnak
Fából vaskarika
Tíz éves az Aranykapu
Sáros téli hónapjaink
Stop a mobbingnak
Az adai Önkéntes Tűzoltó Testület 125 éve (3.)
Hírek
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő 
In memoriam Gyurkovics Tibor
Zöld levél
Fridrik Tamás életműve nyomában (III)
Címeres nemeslevelek - VIII.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Politikai Krónika
Impresszum

Miki atyát és a Mikulást köszöntötték

    Lázas készülődésben teltek a Mikulás előtti napok a Cseh Károly Általános Iskola segédtagozatosai körében. Verseket, mondókákat tanultak nagy igyekezettel, de még egy rövidke jelenettel is készültek, hogy méltóan köszönthessék Szauer Miklós atyát, név- és születésnapja alkalmából, ugyanakkor, hogy kifejezzék hálájukat és megköszönjék a jószívű támogatóiknak, hogy róluk soha sem feledkeznek meg, segítik őket és egész évben mellettük vannak.

    Az öt osztályban tanuló húsz kis nebuló közül tizennyolc jelent meg az ünnepségen. Izgatottan, lámpalázzal küszködve de erős elhatározással, őszinte akarattal mutatta be ki-ki a maga megtanult szerepét és várta a jutalmat, az elismerő tapsot. A taps, amely a sikert nyugtázza, a megértés, óriási jelentőséggel bír esetükben, mert egy kedves szó, az irántuk való türelem szinte elengedhetetlen a nevelésükben. Nagyon hálásak és ragaszkodóak tudnak lenni a legkisebb figyelmességre is. Ők most viszonozni próbálták azokat a jótéteket, melyeket a névtelen, de érző emberek nyújtanak nekik egész éven át.

    A bemutatott program után Miki atya megköszönte igyekezetüket, mondván, öröm volt hallani, ahogyan előadták a verseket, a kis jelenetet. - Öröm volt hallani, amikor azt mondtátok, hogy a Mikulás örül, amikor ti jók vagytok. De nemcsak a Mikulás örül annak, hanem a tanítóitok is örülnek, ha szófogadóak és ügyesek vagytok. Mert ti nagyon ügyesek tudtok lenni, ha akartok.
    A végén Miki atya minden gyereknek egy-egy gazdag Mikulás-csomagot adott át, az egyik támogató részéről adományozott ádventi csoki-táblával együtt, majd az elmaradhatatlan torta felszeletelése következett.

V.J.

decembar 2008.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Molski dobošar
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA