Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. február

Címoldal
Egyenlő eséllyel
Megalakult a község Közbiztonsági Tanácsa
Megvalósultak a tervek
Óvodai tartózkodás régi áron
Családban jó!
Lemond az adai polgármester!
36 évvel ezelőtt
Minden hetedik polgár munkát keres
Felújított tanterem, kombi-busz, könyvcsomag.
A zene szeretete a legfontosabb
Történeti demográfia
Nyelvi figyelő
Rómában a Vadvirág gyermekcsoportjai
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Rendeződni látszik a sátortábor helyzete
A munka és a folytonsság jegyében
Sárguló levelek
Korszerű csomagolás, ízléses ajándék
A kőkecske mondája
Közlekedés
XLIV. Zöld levél
A moholi rókavadász
Fiatalok írják
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal
Impresszum

92 VESTI IZ POLICIJE 92
  • SAOBRAĆAJ: Dana 4. 01. na tzv. Velikom mostu došlo je do saobraćajne nezgode kada je put. vozilo registracije BR 199-14 (Bar) što je upravljao Dulović Karo iz Novog Žednika prešao na levu stranu i sudario se sa vozilom KI 584-31 što je vozio Rac Sabo Akoš iz Sente. U nezgodi teško je povređen sam vozač vozila KI, Akoš kao i njegov sin Tamaš. Materijalna šteta ke oko 100.000 dinara.
  • Dana 16. 01. oko 21,40 časova dogodila se saobraćajna nezgoda na raskrsnici ul. Jožef Atila i Moša Pijade. U nezgodi su učestvovali vozač put. vozila iz Ade koja se kretala u pravcu centra, i pešak (72 god.) takođe iz Ade, koja je zabolila teške telesne povrede. Neposredno posle sudara ukazana joj je prva pomoć u Domu zdravlja u Adi, zatim je prebačena u bolnicu u Senti odakle odmah u Novi Sad, gde je nakon 4 dana preminula.
  • Dana 27. 01. u ul. Zmaj Jovina u duploj krivini došlo je do saobraćajne nezgode na taj način što je vozač Radu Lenja iz N. Kneževca kretajući se prema Molu, nije primetio oštru krivinu i na klizavom putu prešao je na levu stranu kada je iz pravca Mola naleteo na vozilo Markov Aleksandra iz Mola. Uzrok nezgode je klizav put, neprilagođavanje brzine uslovima saobraćaja. Povređenih nije bilo.
  • PROVALA: Nepoznati izvršioc ili izvršioci dana 4. 01. razbili su prozor na kiosku KATICA pored autobuske stanice, i kroz načinjen otvor oduzeli su raznu robu što su mogli uhvatiti.
  • Dana 14. 01. nepoznati izvršioc izvršio je provalu u prodavnici Ravnice u Molu (ul. Lenjinova) kojom prilikom je odneto veće količine razne robe.
  • TUČA: Dana 5. januara policija u Adi podnela je krivičnu prijavu protiv Kiralj Andraša iz Ade zbog osnovane sumnje da je izvršio kriv. delo nanošenje teške telesne povrede. Naime, navedenog dana posetio ga je Čapo Deneš iz Ade, oba su se napili, pa u jednom momentu su se posvađali, kada je Kiralj sa lopatom pretukao Čapoa tako da mu je slomio nekoliko rebara. Gornji događaj imao je nastavak. Dana 14. 01. pretučen je Kiralj Andraš od strane Apro Darka i Mišković Igora zbog toga što je on protukao Čapoa. Nakon toga što su ga istukli prelili su ga vrućom vodom usled čega je zadobio lake telesne povrede. Protiv vinovnika podneta je krivična prijava.
  • KRAĐA: 21. januara primio je u goste poznanika Konjović Momir iz Ade, kada su trošili alkohol. Isti su kasnije iskoristili pogodan momenat kada su već ukućani legli, noću su ispraznili zamrzivač što je bio postavljen u garažu. Protiv istih podneta je kriv. prijava. Tokom januara sa uprave 1 Maj PD Halas Jožefa nepoznati izvršioc je ukrao 6 komada ovaca, pri čemu je načinjen šteta ok oko 60.000 dinara.
  • Podneta je kriv. prijava protiv Baranj Čabe iz Ade (Makedonski salaši br.2) koji je tokom prošle godine loristio struju na nedozvoljen način. Isti je rastavio spojeve kod brojčanika na taj način, što je struju ipak mogao trošiti mimo brojčanika.
  • PREKRŠAJI: Borba protiv alkoholizma. Polivija u granicama svojih ovlašćenja, preduzima sve da spreči alkoholizam. U toku januara podnela je pet (5) prekršajnih prijava protiv vlasnika kafane ili konobara koji su poslužili alkoholnim pićem vidno pijanog lica. Ovakva prijava podneta je protiv vlasnika odnosno konobara kafiće Zanzibar, Aurora, Karijači i Koktel bara dva puta.
  • GALAMA NA ULICI: Policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Matić Slaviše iz Mola, iz razloga što je isti kretajući se ulicama u Molu oko 4,00 časova noću, vikom i galamom remetio mir građana.
  • Na isti način se ponašao u Adi i Lukić Nemanja, sa razlikom da je oko 1,00 časova noću galamio i vikao na ulici.
  • Dana 25. 01. po prijavi iz Ade primljena je krivična prijava protiv nepoznatog izvršioca koji je isekao i otuđio oko 20 stabala voćke u Gornjem ritu, čime je nanaeo veću štetu vlasniku.

februar 2004.

Naslovna strana
Planovi su ostvareni
Zelene površine
Svaki sedmi stanovnik traži posao
Civilno služenje vojnog roka
Vesti iz policije
Formiran je Savet bezbednosti opštine
Saobraćaj
Vrstan lovac i kinolog
Mladi pišu
Impresum


Design by VA