Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. február

Címoldal
Egyenlő eséllyel
Megalakult a község Közbiztonsági Tanácsa
Megvalósultak a tervek
Óvodai tartózkodás régi áron
Családban jó!
Lemond az adai polgármester!
36 évvel ezelőtt
Minden hetedik polgár munkát keres
Felújított tanterem, kombi-busz, könyvcsomag.
A zene szeretete a legfontosabb
Történeti demográfia
Nyelvi figyelő
Rómában a Vadvirág gyermekcsoportjai
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Rendeződni látszik a sátortábor helyzete
A munka és a folytonsság jegyében
Sárguló levelek
Korszerű csomagolás, ízléses ajándék
A kőkecske mondája
Közlekedés
XLIV. Zöld levél
A moholi rókavadász
Fiatalok írják
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal
Impresszum

Körképtől - Körképig

INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES SZEMVIZSGÁLAT A NYUGDÍJASOK OTTHONÁBAN

    Az adai nyugdíjas-egyesület vezetősége értesíti a község nyugdíjasait, hogy február 20-án és 27-én, 9 órai kezdettel, az adai nyugdíjasok otthonában, a kikindai szemészeti szakszolgálat szakemberei INGYENES számítógépes szemvizsgálatot tartanak. Az érdekelt nyugdíjasok elvezethetik családtagjaikat is, akik számára szintén ingyenes lesz a vizsgálat.
    Ha valaki a nyugdíjasok közül szemüveget igényel és vásárol, ezt hat hónapos törlesztésre megteheti. Ez a kedvezményes vásárlás azonban a családtagokra már nem terjed ki. Felhívjuk a nyugdíjasokat, használják ki ezt a kiváló lehetőséget!

K. J.

MÁJUS 15-ÉN ORSZÁGOS FAJKUTYA-KIÁLLÍTÁS MOHOLON

    A moholi Tisza Ebtenyésztő Egyesület vezetősége értesíti a kutyatenyésztőket és a közönséget, hogy a SCG Ebtenyésztő Szövetség hivatalos felhatalmazása és beosztása alapján, 2004. május 15-én (szombati nap), népszerű és elismert bírálók közreműködésével megtartja a minden fajtára kiterjedő XI. CAC Fajkutya Kiállítását a moholi Tisza parti parkban.
    Az egyesület különben egész éven át végzi a rendes tevékenységét, azaz három nap alatt kiadja a kiskutyák törzskönyvét, a helyszínen, azonnal bejegyzi és hitelesíti a tulajdonos-váltást, a hivatalos, eredeti osztályzati lapok alapján egész éven át végzi a kiállításokon szerzett osztályzatok törzskönyvbe való bejegyzését. A soron következő kiállításon minden győztes osztályzatot szerzett kutyának értékes serlegeket és ajándékokat ad, a tulajdonosoknak és a kiállítás látogatóinak pedig kellemes szórakozást biztosít.

K. J.

VIVE 2004 PÁLYÁZAT

    A Vitkay-vetélkedő fesztiváli bizottsága pályázatot hirdet hazai zeneszerzőknek magyar nóta megírására. A pályázat jeligés. Egy zeneszerző csak egy jeligével, és legfeljebb öt, eddig még nem közölt alkotással jelentkezhet. A pályaműveket szakbizottság értékeli, és a legjobbnak minősült 20 zeneszámot (hallgatónótát, andalgót, csárdást vagy frissest) az idei VIVE vetélkedő jellegű műsorába iktatja. A műsorba jutott szerzeményekről hangfelvétel készül, amelyet a VIVE szervező bizottsága, a rendezvény szabályzata értelmében külön hangszalagon és CD-n forgalmaz majd korlátozott példányszámban. A szerzők a jeligét zárt borítékban küldjék be a pályaművekkel együtt!
    A VIVE tehetség-kutató vetélkedőjére 15 és 35 év közötti amatőrénekesek jelentkezését várják a szervezők legalább három, különböző jellegű, ismert szerzeménnyel. Az érdeklődők tüntessék fel a pontos lakcímüket és telefonszámukat, hogy a rádió zenei gyártásrészlege értesíthesse őket a nyilvános meghallgatás időpontjáról! A nótatáborban legjobbaknak bizonyult énekesek fellépési jogot szereznek a VIVE 2004 műsorában, a díjazottaknak pedig a rádió és a televízió további szereplést tesz lehetővé.
    Mindkét pályázat március 31-éig érvényes.
    A zeneszerzők és a nótaénekesek a következő címen jelentkezhetnek: Radio Novi Sad, redakcija narodne muzike (Linka László szerkesztő), 21000 Novi Sad, Ignjata Pavlasa 3.

Imádság - a bigottok időfecsérlése vagy egzisztenciális követelmény?

    A fenti címmel tartott előadást Karó László Szabadkai diakónus február 6-án délután a Szarvas Gábor Könyvtár olvasótermében. A nyilvános tribünt a Keresztény Értelmiségi Kör adai csoportja szervezte. Az előadás témája az Istennel való beszélgetés, az imádság, a gyónás és a bűnbocsánat volt.

ZENTA 2004
DICSÉRETRE MÉLTÓ FALINAPTÁR

    Szokásunkká vált, hogy év elején egy-két mondattal megemlékezzünk az új évi naptártermésről, és ráirányítsuk a figyelmet arra, amelyik esztétikai, művészeti értékeivel, vizuális mondanivalójával kiemelkedik a többi közül.
    Az idén a tömegcikknek számító, szokványos és giccses jellegű újévi községi és vidéki üdvözlőlapok, együgyű asztali- és falinaptárak cikornyás tömkelegéből feltétlenül dicséretet érdemel a Gergely József zentai újságíró, természetbarát, fotoriporter fényképeivel, a szabadkai Grafoprodukt kiadásában megjelent, nagyméretű, 12 oldalas falinaptár, amelyik a zentai városképeket, épületeket, élményszerű, egyéni, eddig nem látott látásmódban tárja elénk.
    Ez a számtalan édeskés, hatásvadászó, hasonló jellegű sajtótermék között egy olyan kiadvány, amelyet a folyó év elmúltával, a falról levéve, a jövő nemzedékeinek is megőrzünk.
    Emellett értékesnek számít még az a tetszetős virág- és állatmotívumokkal díszített falinaptár is, amelyiket a Gornji Milanovac-i Grafoprint készített, és amelyiken például a mi újságunk, a Községi Körkép, valamint az I. Helyi Közösség neve is szerepel.

K.J.

    A Jugoszláv Kékkereszt Egyesület szenvedélybeteg segítő szolgálat szeretettel várja köreibe a szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat, hogy segíthessenek a problémák megoldásában. Forduljon hozzánk bizalommal! Nálunk megértésre talál! Jelentkezni - érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 063-8-518-956 vagy 063-8-139-455. Személyesen pedig minden szerda délután 5 órakor, a Dózsa György 25 sz. alatt (Kádár-ház). Ha anyagilag is támogatni szeretnék egyesületünk munkáját, ezt megtehetik a köv. folyószámlaszámon a Delta bankban: 160-18905-09 - Kékkereszt.
KÖSZÖNJÜK!


"Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok, és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket."
Mt. 11,28

TŰZ
EVANGELIZÁCIÓ
a Katolikus Karizmatikus Közösség szervezésében 2004. március 28. az adai színházteremben 14,30 órai kezdettel (a belépés díjtalan)
Jöjj, és tapasztald meg Jézus Krisztus jelenlétét!
Egy remek alkalom arra, hogy megpihenjünk ebben a rohanó világban és megismerjük Isten szentlelke tüzét, melegségét, szeretetét.

Obaveštenje - Poziv

    Sa puno poštovanja pozivamo sve članove udruženja sportskih ribolovaca "Tisa" Ada, kao i sve simpatizere ovoga sportskog društva da dođete na sednicu skupštine udruženja sportskih ribolovaca "Tisa" Ada. Sednica skupštine će se održati 29. februara - nedelja 2004. godine sa početkom u 9,00 sati u društvenoj prostoriji Prve Mesne zajednice Ada, ulica Maršala Tita broj 43.

Upravni odbor USR " Tisa " Ada

Értesítés - Meghívó

            Szeretettel meghívjuk az adai Tisza SHE összes tagját és minden polgárt, aki kedveli a sporthorgászatot az Egyesület közgyűlésére, amelyet az adai I. Helyi Közösség termében tartunk 2004. február 29-én (vasárnap) 9 órai kezdettel. Jelenlétükkel ünnepélyesebbé teszik a rendezvényt és hozzájárulnak a sportág fejlesztéséhez.         

A Tisza SHE vezetősége

FELHÍVÁS

Az I. Helyi Közösség nőaktívája kézimunka-kiállítást szervez a nemzetközi nőnap alkalmából az I. HK nagytermében.
    A kiállítás eladással van egybekötve.
    A megnyitó március 2-án 16 órakkor tartják, és 9-én zárul.
    Mindenkit szeretettel várnak!


   Mi adaiak szeretünk azzal dicsekedni az idegennek, és joggal, hogy szinte nincs sáros utca a községben. Aszfalt vagy betonút teszi kényelmessé, biztonságossá a közlekedést. Ez eddig így is van. A meglévő utak karbantartásával azonban néhol gondok vannak. Ilyenkor a tavaszi hóolvadáskor, nagyobb esőzések alkalmával az elhanyagolt, szép magasra nőtt útszegélyek miatt a víz nem bír lefolyni az árkokba, ha van árok egyáltalán, így valóságos kis tavak képződnek az úttest egyik, vagy a másik oldalán. Az út menti fák, ahogy a képen is látszik, megláthatják benne magukat.

februar 2004.

Naslovna strana
Planovi su ostvareni
Zelene površine
Svaki sedmi stanovnik traži posao
Civilno služenje vojnog roka
Vesti iz policije
Formiran je Savet bezbednosti opštine
Saobraćaj
Vrstan lovac i kinolog
Mladi pišu
Impresum


Design by VA