Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

VESTI IZ LOKALNE SAMOUPRAVE

Osnivačka skupština Sportskog saveza opštine Ada

    28. oktobra je u kancelariji predsednika opštine održana osnivačka skupština Sportskog saveza opštine Ada,. U okviru sednice su zastupnici sportskih organizacija, tj. osnivača doneli osnivački akt, a zatim i statut Sportskog saveza. U nastavku je izabran predsednik novoosnovane organizacije, kao i njen Upravni odbor. Skupštinu je inicirao i vodio predsednik Skupšine Opštine Ada, Atila Buču. Nakon procesa registracije Sportski savez u svoje članstvo očekuje sve sportske organizacije sa teritorije opštine.


Obaveštenje

    Obaveštavaju se građani opštine Ada, a posebno pravna lica i preduzetnici da je u ulici Moše Pijade u Adi a uveden novi režim saobraćaja za teretna vozila sa najvećom dozvoljenom masom od 8 tona, i to od. Trga oslobođenja (semafor u centru Ade) do raskrsnice ulice Moše Pijade i 29. Novembar u Adi. Novi režim saobraćaja za teretna vozila glasi: „Zabrana saobraćaja za teretna vozila sa najvećom dozvoljenom masom od 8 tona” kroz ulicu Moše Pijade u Adi.


Opštinska podrška za novorođenu decu

    22. novembra su Zoltan Bilicki predsednik opštine Ada i Atila Buču predsednik Skupštine opštine Ada u svečanoj sali lokalne samouprave, povodom podele opštinske podrške za novorođenu decu primili najmlađe stanovnike opštine i njihove roditelje. Vaučere za jednokratnu novčanu pomoć su ovom prilikom preuzeli članovi 68 porodica. Lokalna samouprava opštine Ada podržava prihvatanje dece i sa ovom podrškom želi pružiti pomoć roditeljima. U budžetu opštine za 2016. godinu je na ovu namenu izdvojeno skoro 4 miliona dinara. Podrška za prvo dete iznosi 30.000,00 dinara, za drugo 40.000,00 dinara, za treće i četvrto 50.000,00 dinara.


Šest novih pripravnika u Policijskoj stanici

    Danas prepodne su zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin i predsednik Skupštine Opštine Ada, Atila Buču primili šest novih pripravnika Policijske stanice Ada. Rukovodioci Policijskih stanica Kikinda i Ada, koji su takođe prisustvovali prijemu, rekli su, da je radi povećanja javne bezbednosti neophodno konstantno obrazovanje novih kadrova. Zamenik predsednika opštine je prisutnima poželeo istrajan i uspešan rad.

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA