Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

Jótékonysági bál az iskoláért
Az adai Műszaki Iskola tanulói 3D-nyomtatót, tévét, kézi kamerát és ajtóbehúzó karokat vásárolnának a bál bevételéből

    Аz adai Műszaki Iskola diákparlamentje jótékonysági bált szervez december 2-án Adán, a Park hotelben az intézmény és a helyi Integrál Pedagógusegyesület védnökségével. A diákparlament elnöke, Šević Ivan negyedik osztályos tanuló elmondta, hogy a jótékonysági rendezvényen összegyűlt adományokból a diákok által fontosnak tartott fejlesztéseket bonyolítanák le a Műszaki Iskolában. A tanulók négy olyan célkitűzést fogalmaztak meg, amit a jótékonysági bál bevételéből szeretnének megvalósítani.

    – A céljaink között az első helyen áll egy háromdimenziós nyomtató beszerzése. Ez azért lenne fontos, mert növelné az oktatás színvonalát és az iskola hírnevét, mivel tudomásom szerint a vajdasági műszaki szakközépiskolák közül mindössze egynek a birtokában van ilyen berendezés – magyarázta Šević Ivan. – Emellett javítanánk a diákok kényelmén: ajtóbehúzó mechanikus karokat szerelnénk fel, mert a diákok gyakran hanyagok, és nem csukják be az ajtót. A fűtési idényben emiatt növekszik az iskola gázszámlája, valamint az ügyeletes diák – ezt tapasztalatból tudom – fagyoskodik a folyosón. A könyvtár szépen fel van újítva, vannak babzsákok, van tévé is, ezért oda szoktak bemenni a tanulók, amikor lyukasórájuk van. Viszont egy nagyobb létszámú osztály nem fér be. Hogy megelőzzük azt, hogy kint legyenek a hidegben, és az utcán mászkáljanak, felszerelnénk még egy tévékészüléket, és az előcsarnokban helyeznénk el. A tévét meghatározott hangerővel lehetne nézni, és a szünetekben az iskola főbb értesítéseit sugározná a diákoknak, hogy mindig naprakészek lehessenek. A negyedik célunk egy kézi kamera beszerzése, mivel az elsősöknek van olyan tantárgyuk, amelyen filmvágással foglalkoznak, így ezzel tudnának jó minőségű nyersanyagot gyártani maguknak. Ha valaki versenyre szeretne projektmunkát készíteni, akkor is jó jönne a kamera, illetve az iskolai eseményekről nemcsak fényképeket, hanem videó-anyagot is készíthetnének, ezt később betehetnénk az iskola promóciós filmjébe – közölte a tanuló.
    A Műszaki Iskola igazgatója, Gilice Hilda elmondta, meglepte a diákok kezdeményezése, mivel nagy feladat számukra a jótékonysági bál megszervezése, de ezáltal sok új dolgot tanulhatnak, és a szervezési készségeiket is fejleszthetik. Az igazgató szerint biztosan lesznek jó és rossz tapasztalatok, de ez mindenképpen a tanulók hasznára válik. Gilice Hilda hangsúlyozta, teljes mértékben támogatják a tanulókat a bál megszervezésében, és abban bíznak, hogy sikeres lesz a diákok kezdeményezése. A bálra a jegy a Park Hotel recepcióján vásárolható meg 1600 dináros áron.

Csincsik Zsolt

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA