Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

Az időseket ünnepelve
A Vöröskereszt adai szervezete az idén is megszervezte a Napsugaras ősz elnevezésű rendezvénysorozatot

    A Vöröskereszt adai szervezete az önkormányzattal és helyi közösségekkel együttműködve az idén is megszervezte a Napsugaras ősz elnevezésű, időseket ünneplő rendezvénysorozatot. A programsorozat eseményeit a helyi intézmények és egyesületek alkalmi műsora tette gazdagabbá és emlékezetesebbé.

    A programsorozat első rendezvényét október 16-án tartották az adai színházteremben, felléptek a Bartók Béla zeneiskola növendékei, Török András, Nagy Dániel, Bognár Odett, Szügyi Levente és Vámos Viola, valamint az Aranykapu Művelődési Egyesület Pöttöm népdalkórusa, Kopogtató néptáncegyüttese és Pántlika leánykórusa. Az alkalmi műsorban szerepelt még a Novak Radonić Művelődési Egyesület három gyermekcsoportja, a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény Micimackó csoportja a Szivárvány oviból, valamint a Szív óvoda legkisebbjei is felléptek. A műsorban közreműködött a Dutty zenekar. A legidősebb nő és férfi minden ünnepségen ajándékot kapott. Adán a legidősebb jelenlevők a 90 éves Gyömbér Erzsébet és a 88 éves Péter Dávid voltak. A rendezvény életre hívásában az első és a második helyi közösség is sokat segített a szervezőknek.

    A Napsugaras ősz következő rendezvényére október 23-án került sor Moholon. A kultúrotthon színháztermében telt ház előtt zajlott a műsor, fellépett az iskoláskor előtti intézmény Kis rigó csoportja a Bóbita óvodából, illetve a Tufnica csoport a Csiga oviból, továbbá a zenede kórusa és növendéke, Mia Ćorić, valamint Nina Živančev, a Novak Radonić Általános iskola tanulója, a Csobolyó Művelődési Egyesület Pitypang gyermekcsoportja, a Novak Radonić ME gyermekcsoportjai, illetve Kaszás Arnold és Csicsman Rebeka is. A legidősebb jelenlevők a 88 éves Ceglédi Piroska és a 86 éves Jovo Milovanović voltak.
    Törökfalun október 30-án a Százszorszép Művelődési Egyesület székházában került megrendezésre az ünnepség, ennek keretében a nagyszámú érdeklődőnek az ovisok, a Százszorszép ME Cinege néptánccsoportja, Oláh Réka szavaló, a Búzavirág asszonykórus, Papp András és Pataki Bettina, a Tulipán leánykórus, Bagi Orsolya és Kocsis Kinga versmondók, illetve a Gumimacik tánccsoport kedveskedett műsorcsokorral. A rendezvény legidősebbjei a 90 éves Fábrik Etelka és a 84,5 éves Nagy Antal voltak. A rendezvény létrejöttében a törökfalui helyi közösség és a Százszorszép ME nyújtott segítséget a szervezőknek.

    A Vöröskereszt adai szervezetének titkára, Krizsán Vilmos elmondta, az idei Napsugaras ősz rendezvények igazán sikeresek voltak, hiszen előfordult, hogy a nagy érdeklődés miatt szűknek bizonyultak a helyszínek a vendégek számára, éppen ezért a következő évben a moholi rendezvényt a tervek szerint az általános iskola sportcsarnokában szervezik majd meg. A Vöröskereszt adai szervezete továbbra is szeretne minél többet törődni a községbeli idős személyekkel, illetve gondjaik enyhítésében is igyekszik segíteni nekik, ehhez azonban az érintetteknek első lépésként kérelemmel kell fordulniuk a Vöröskereszt illetékeseihez.

Lajkó Szilvia
Fotók: Vöröskereszt

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA