Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

Gyermekrajzokból naptár
Adán rendezvénysorozattal ünnepelték meg a Szarvas Gábor Könyvtár napját

    A Könyvtárnaptár című képzőművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségével, a pályázatra beérkezett gyermekrajzokból összeállított kiállítással, valamint az Újvidéki Színház vendégszereplésével ünnepelték meg november 17-én, csütörtökön Adán a Szarvas Gábor Könyvtár napját.

    Az intézmény képtárában megtartott díjkiosztón és gyermekrajz-kiállításon Csonka Áron könyvtárigazgató üdvözölte az egybegyűlteket, és megköszönte az adai, moholi és törökfalui általános iskolás diákoknak és a felkészítő tanáraiknak a részvételt a pályázaton, majd Morvai Nagybali Tamara könyvtáros elmondta, hogy a Szarvas Gábor Könyvtár napját hagyományosan november 17-én ünneplik.

    – Már szinte hagyománynak számít az is, hogy erre a napra olvasásnépszerűsítő programokat szervezünk. Intézményünk két alkalommal a fiatal kincskeresők kalandos terepe volt a héten, könyvtárnapi kincsvadászatunkon bejártunk minden, az olvasók előtt eddig rejtett zegzugot, és a sikeres nyomkeresők számára a jutalom sem maradt el. Ebben az évben egy internetes pályázat, a #mutihogyolvasol keretein belül kértük meg olvasóinkat, mutassák meg, hogyan, milyen pózban szeretnek leginkább olvasni. Sok ötletes, kreatív fotó érkezett hozzánk, a kíváncsi könyvtárosok három szerencsés olvasót sorsoltak ki, és könyvvel jutalmaztak meg. A nyerteseink: Berta Flóra, Bartuc Éva és Török Csilla lettek. Az idén a községbeli általános iskolások számára Könyvtárnaptár címmel képzőművészeti pályázatot is hirdettünk. Nagy örömünkre, a pályázatra 167 képzőművészeti alkotás érkezett Adáról, Moholról és Törökfaluról. A Vrábel Rozália és Barna Kolozsi Valéria képzőművészek alkotta zsűri 12 alkotást választott ki, belőlük állítottuk össze a Szarvas Gábor Könyvtár 2017-es naptárát – közölte a könyvtáros.

    A könyvtárnapi ünnepségen ezután kihirdették a pályázat végeredményét. Csonka Áron adta át a díjakat a diákoknak, a dicsérőoklevelet a felkészítő tanároknak, valamint az apró ajándékokat az osztályok képviselőinek, ugyanis a pályázaton részt vevő 138 gyerek mindegyike kapott ajándékot. A pályázat nyertesei: január – Petrics Réka, február – Rusák Anett, március – Apró Fruzsina Katalin, április – Pintér Bence, május – Nagy Léda, június – Tóth Leona, július – Kabók Luca, augusztus – Csúri Lilla, szeptember – Szenes Viktor, október – Simon Mia, november – Bognár Odett, december – Boja Márton. A könyvtárosok különdíjjal jutalmazták Horvát Krisztinát, akinek munkája a könyvtár 2017-es könyvjelzőjét és zsebnaptárát díszíti. A dicséretben részesített felkészítő tanárok: Berta Rózsa, Tóth Piroska, Bajúsz Zsuzsanna, Fejel T. Stefánia, Vajda Emese, Göblös Csernai Edit, Pesznyák Erika és Brkušanin Anita.

Csincsik Zsolt

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA