Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

Ötletelő diáktalálkozó

    Jó, konstruktív ötletek, vidám hangulat, egy kis sporttal fűszerezve – talán így jellemezhetnénk azt az ötletelő délelőttöt, amelyet az adai Műszaki Iskola diákparlamentje szervezett, és amelyen az adai Cseh Károly Általános Iskola diákparlamentjének képviselőit is vendégül látták.

    A november 4-án tartott találkozón a Cseh Károly Általános Iskola diákparlamentjének hét tagja valamint a Műszaki Iskola tíz diákja, főként esősök, másodikosok és harmadikosok vettek részt. A program koordinátora két végzős tanuló, Šević Ivan és Knežević Viktor volt, akik korábban már több, diákönkormányzati tagoknak szóló képzésen is részt vettek.

    – A délelőtt folyamán a két intézmény diákjai vegyes csoportokban dolgoztak. A csapatok ismerkedését csapatjátékok segítették, majd egy olyan feladat következett, amivel azt tudtuk mérni, hogy egy-egy csapaton belül ki vállal inkább vezetői szerepet, és ki az, aki a feladatok végrehajtásában megbízhatóbb. Minderre azért volt szükség, mert az uzsonnaszünet után a délelőtt második részében konkrét ötletek, projektek kidolgozásával foglalkoztak a csapatok. Az uzsonnaszünet után értékeltük ezeket az ötleteket, és kiválasztottuk, melyek azok, amelyeknek megvalósításával valóban foglalkozni fogunk . A délelőttöt aztán egy kis mozgással, focival és pingponggal zártuk a sportcsarnokban – magyarázta Knežević Viktor, a Műszaki Iskola negyedikes tanulója, majd kérdésünkre, milyen céllal szervezték meg a találkozót, hozzátette: – A képzéssel az volt a célunk, hogy kicsit közelebb hozzuk egymáshoz a községben élő, illetve az itt tanuló diákokat, és hogy mindannyiuk számára egyértelművé tegyük: ha valamivel nem elégedettek a környezetükben, akkor egy kis összefogással változtathatnak rajta. Nagyon jó, konstruktív ötletek születtek, de ezeket egyelőre nem szeretnénk nyilvánosságra hozni. Annyit azonban megígérhetünk, hogy a közeljövőben a tettek mezejére lépünk, és az eredményekről be is fogunk számolni. Szeretnénk köszönetet mondani az adai II. Helyi Közösségnek, hiszen az általuk kiírt pályázat jóvoltából tudtuk biztosítani a műhelymunkához szükséges eszközöket, a frissítőt és az uzsonnát a résztvevőknek. Emellett egy kis ajándékkal is kedveskedtünk a képzés résztvevőinek notesz és örökíró formájában.
    A Műszaki Iskola diákparlamentjének tagjai keresik és meg is találják a kínálkozó lehetőségeket, újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé, ezeknek a megvalósításáért minden tőlük telhetőt megtesznek. Ötlet, cél, tenni akarás, kitartás, szorgalom és lelkesedés tehát van, remélhetőleg az eredménye is meglesz a diákok kezdeményezéseinek.

Józó Mónika

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA