Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. november

Címoldal
A magyar nyelv nagysága
A könyvtár ünnepe
A fogaskerékgyártás nagymesterei
Az 1944–45-ös áldozatokra emlékeztek
Kincses helyi értékeink
Az adai könyvtár társalapítója lett az MNT
Gyermekrajzokból naptár
A néptánc csodákra képes
Az időseket ünnepelve
Hazafias versekkel versenyeztek
Ötletelő diáktalálkozó
Anyaországi gyakorlaton voltak a diákok
Jótékonysági bál az iskoláért
Versenyfutás
A polgárok aktív részvételéért
Őszi fásítás Moholon
„Fontos, hogy a dalszöveg az én érzéseimet is közvetítse!”
Versek
Nő lettem
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A szerves trágyázás szerepe a tápanyag-utánpótlásban
Az aranyszínű „ezüstbarack”
Hírek
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Megújult a közvilágítás
Impresszum

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK

Megalakult Ada község Sportszövetsége

    Október 28-án a polgármesteri hivatalban tartották meg Ada község Sportszövetségének alakuló ülését. Az ülés keretében az alapító sportegyesületek képviselői létrehozták az alapító okiratot és a sportszövetség statútumát, valamint Berec Csaba személyében megválasztották az újonnan alakuló szervezet elnökét és igazgató bizottságát is. Az ülést Búcsú Attila, Ada község Képviselő-testületének elnöke kezdeményezte és vezette le. A regisztrációs eljárást követően a sportszövetség tagságába várja a község területén működő összes, sporttal foglalkozó szervezetet.


Értesítés

    Ada község önkormányzata ezúton értesíti a lakosságot, elsősorban a jogi személyeket és vállalkozókat, hogy új közlekedési szabályok érvényesek az adai Moša Pijade utcában. Az életbe lépett előírások szerint a nyolc tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalma tilos a Moša Pijade utcában, a Felszabadulás tértől, vagyis a városközpontban lévő villanyrendőrtől a November 29. utcáig.


Újszülött gyermekek után járó községi támogatás

    November 22-én Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere és Búcsú Attila, a községi képviselőtestület elnöke a községháza dísztermében fogadta a község legfiatalabb lakosait és szüleiket az újszülött gyermekek után járó községi támogatás kiosztása alkalmából. Az egyszeri pénzsegélyre jogosító utalványokat ez alkalommal 68 család vehette át. Ada község önkormányzata támogatja a gyermekvállalást, és ezzel a támogatással szeretne a szülők segítségére lenni. Az idei évi költségvetésből erre a célra közel 4 millió dinárt különítettek el. Az első gyermek után járó összeg 30.000,00 dinár, a második gyermek után 40.000,00 dinár és a harmadik, negyedik gyermek után 50.000,00 dinár.


Hat új rendőrgyakornok a községben

    November 9-én Zoran Dragin polgármester-helyettes és Búcsú Attila, a községi Képviselő-testület elnöke fogadták az adai rendőrállomás hat új gyakornokát. A nagykikindai és adai rendőrállomás vezetői a fogadáson elmondták, hogy a közbiztonság növelésének szempontjából elengedhetetlen az utánpótlás folyamatos képzése. A polgármester-helyettes kitartó és sikeres munkát kívánt a jelenlévőknek.

novembar 2016.

Naslovna strana
Žitije Svetog oca Nikolaja Čudotvorca
Socijalni dijalog
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA