Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

VESTI

Prva mesna zajednica
Vesti

    Sekretar Prve mesne zajednice, Geče Ištvan je istakao da je, kao i u prethodnim godinama, ovih dana izvršeno krpljenje puteva na teritoriji mesne zajednice, pri čemu je ugrađeno vise od 10 tona asfaltne mase. Nadalje, izneo je da će se u drugoj polovini oktobra nastaviti sa izgradnjom fekalne kanalizije u ulici Đure Daničića. Deonica od 120 metara koštaće više od milion dinara.


Обавештење

    Локална самоуправа општине Ада обавештава заинтетесоване, да је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство поново расписао јавни оглас намењен некомерцијалним газдинствима која су дала своју обрадиву земљу у закуп млађим лицима.
Јавни оглас је отворен од 18. септембра до 1. новембра 2013. године. Све потребне информације заинтересовани пољопривредници могу добити на број телефона 021/456-973 односно у згради општине Ада канцеларија 22 или на телефон 852-106 лок 122.


Kategorizacija privatnog smeštaja
u opštini Ada

    Obaveštavamo sve zainteresovane građane opštine Ada da su Turistička organizacija i Lokalna samouprava opštine Ada započeli proces kategorizacije objekata za smeštaj turista. Zainteresovani građani će dobiti sve potrebne informacije o uslovima koje treba da ispune da bi njihov objekat bio kategorisan i uvršten u turističku ponudu opštine Ada. Kategorisan smeštajni objekat može da bude dobra prilika za dodatne prihode sugrađana, zato Vas pozivamo na saradnju, nadaljući se da ćemo zajedno pobojšati našu turističku ponudu. Zahtev za određivanje kategorije kuće za odmor, stana za odmor i sobe za iznajmljivanje (najviše do 30 ležajeva) podnosi fizičko lice.
    Ispunjenost uslova za objekat, koji se želi iznajmljivati, utvrđuje Komisija za kategorizaciju, a koja će raditi po Pravilniku o kategorizaciji privatnog smeštaja iz Zakona o turizmu Republike Srbije.
    Svi zainteresovani građani se mogu javiti za dodatne informacije Turističkoj organizaciji opštine Ada.

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA