Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
A Vadvirág HK az Etnopolisban

    Megérkezett a világ Szabadkára – ez volt a szlogenje az augusztus 22-e és 26-a között zajló XII. Interetno Fesztiválnak, melyre a Vadvirág Hagyományápoló Kör Füzike és Csillagvirág tánccsoportja is meghívást kapott az idei Kőketáncon való kiemelkedő szereplésükért.
    Szabadka egyik legnagyobb kulturális rendezvénye főszervezőjének, a Népkör Magyar Művelődési Központ meghívásának tettek eleget a vadvirágosok a fesztivál negyedik napján nagy sikert aratva műsorszámaikkal. Az adai fellépőket a zsűri tagjai is dicsérő szavakkal halmozták el és minősítő értékelésükben kiemelték a csoportok produkcióit és felkészítőik, Varga Imola és Resócki Roland, munkáját.


A Füzike csoport


A Csillagvirág fellépői


Hangulat a fellépés előtt

     Az Interetno Fesztivál Etnopolisában testközelből volt látható európai és az öreg kontinenstől távol eső néhány ország néptáncai. Természetesen a fő program kísérő eseményei voltak a kirakodóvásár, játszóház és idén először borfesztivál. Az Interetno öt napja alatt a programokat látogató érdeklődők száma még a becsléseket is felülmúlták. Ez a Fesztivál nemcsak a zenéről és táncról szól, és nem is a kirakodóvásárról. Az Interetno a világ, csak más szemmel. A Vadvirág HK csapata ez alkalommal is barátkozhatott, ismerkedhetett, hiszen ez a találkozó egy különleges bemutatkozó lehetőség volt a világot más szemszögből szemlélők előtt.
    A magyarországi, felvidéki, erdélyi és hazai táncos csapatok mellett, idén képviseltette magát Oroszország, Olaszország, Lengyelország, Ciprus, Dél-Korea, Panama, Indonézia és Paraguay is.
    Az Inetertno Fesztivál a toleranciát hangsúlyozó kulturális megmozdulás és példamutató út az egymáshoz való közelítésben.

Lajkó Szilvia

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA