Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában

    Szilvával, liszttel és repülő tojással köszöntötték és avatták fel az elsősöket az adai Műszaki Iskola udvarán, ahol az újdonsült gólyák azt is megtapasztalhatták, hogy kártyázni nem csak kézzel lehet, és a földbe szúrt bot akár veszélyessé is válhat, ha tizenkétszer táncolják körül, de többek között az is kiderült, hogy melyik gólyacsapat a legügyesebb ceruzalógató, s melyik osztály himnusza zeng a legszebben. Az öt elsős csapat közül a legbelevalóbb osztály és az év gólyái díjat az I-3 osztály nyerte el, második lett az I-6 osztály, harmadik az I-5, negyedik az I-1, az ötödik helyen pedig az I-2 végzett.

    A gólyaavatót az idén először, és nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal szervezték meg. Péter Krisztina, a Műszaki Iskola  tanára, a beavatás szervezője elmondta, hogy emlékezetessé szerették  volna tenni az elsősök számára az első napokat, kicsit a megszokottól eltérő módon akarták fogadni őket, ezért segítségül hívták az Ifix Ifjúsági Szervezet fiataljait, akik nemrégiben Eszement Olimpiát szerveztek.
    – Szerettük volna, ha a játékok során jobban megismerik egymást, közösséggé kovácsolódnak, együtt nevetnek, együtt szórakoznak. A játékokat pedig úgy igyekeztünk összeválogatni, hogy mindenki kivehesse a részét a jóból. Bízunk benne, hogy ezzel a játékos rendezvénnyel hagyományt teremthetünk, és minden évben válogatott tréfás feladatokkal avathatjuk fel az új diákokat – magyarázta a tanárnő.
    Az adai Műszaki Iskolába az idei tanévben százhúsz elsős iratkozott, akik hat osztályban tanulhatnak. Ezúttal öt osztályban technikusokat képeznek, köztük gépésztechnikusokat és számítógépes szerkesztőket, számjegyvezérlésű gépek technikusait, számítógépek elektrotechnikusait, rendszergazdákat, valamint építész-technikusokat és magasépítészeket. Hároméves képzésben pedig autószerelők és CNC-marósok tanulhatnak. A diákok körében a legnépszerűbb a számítógépek elektrotechnikusai szak, ahova  harminchárom tanuló iratkozott, de az autószerelők és CNC-marósok osztálya is teljesen megtelt.
    Az ötvenéves születésnapját nemrégiben ünneplő iskolában számos új kezdeményezésben vehetnek részt a diákok, nemrégiben szintén az Ifix segítségével a tanulók ötletei és tervei alapján újították fel az iskolakönyvtárat, és alakítottak ki egy klubhelyiséget, ahol  a fiatalok tartalmasan tölthetik  el szabadidejüket.

Józó Krizsán Mónika

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA