Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

Vesti iz policije

    Kriminal: U avgustu mesecu policija je u našoj opštini evidentirala 14 kriminalnih slučajeva, kod 8 slučajeva počinilac je nepoznat (policija intenzivno radi na njihovom razotkrivanju), dok u 6 slučajeva  počinioc, osnosno počinioci su bili poznati.
    Među ovim nedelima zabeleženo je više provala, zatim prevara, oštećenje tuđe imovine, krađa, itd. Provale u više navrata su se dogodile na salašima, odakle je odneto uglavnom perje (jastuci, perjasti pokrivač), itd.
    – Jedna tročlana banda je od farmera otkupljivala stoku za klanje, na taj način, da su za njih nudili duplu cenu sa isplatom u određenom vremenskom roku. Svoju tvrdnju su potkrepili pečatom overenim računom, za koji tokom istrage se ispostavilo, da je lažan – a koji je glasio na jednu fantomsku (nepostojeću) firmu iz Segedina. “Firma” je registrovana u Segedinu i korišćen je njen pečat. Otkupljena stoka, naravno, nije isplaćena.
    – U centru Ade, nepoznati počinioci su u više javnih i privatnih zgrada razbijali prozore, čime su naneli štetu vlasnicima. Izvršioci su identifikovani tokom istrage i pokrenuti su postupci protiv njih.
    – Tokom leta prijavljena je krađa dva skupocena mobilna telefona, što se dogodilo na prostoru bazenskog kompleksa.
    – Šest žrtava su podnele privatne tužbe, povodom krađe male vrednosti, kao što su: bicikl, telefon, boca za gas, i sl.
    – Policija je podnela krivičnu prijavu protiv S. K., iz Ade, vlasnika trafike u centru, pod osnovanom sumnjom da je ometao vršenje rada službenog lica, pošto nije dozvolio finansijskoj inspekciji sprovođenje vanredne kontrole finansijskog prometa kioska.
    – Prošlog meseca (u julu) u Molu u dvorištu jedne porodice, posle žešće prepirke i svađe, došlo je do ozbiljnog obračuna između K. K. (1989) és Đ. S. (1950), kada je K. K., nožem napao očuha Đ. S., zatim je Đ. S., uzvratio napad vilom i u tom prilikom je ranio K. K. Za osnovanu sumnju pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave protiv obojice, i naređeno je njihovo privođenje i pritvor u trajanju od 48 sati.
    Javni red i bezbednost: Prošlog meseca policija je podnela tri prekršajne ​​prijave, koje su se odnosile na nedolično ponašanje na javnom mestu.
    Bezbednost saobraćaja: U avgustu sa područja opštine Ada prijavljene su četiri saobraćajne nesreće, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, kod jedne je žrtva zadobila ozbiljne telesne povrede, a kod ostalih je nastala samo materijalna šteta.

    Policija poziva civilne organizacije i društva, sportske klubove i sve druge zainteresovane organizacije, koji organizuju javno okupljanje građana (masovne manifestacije), da su dužni to prijaviti policiji 48 sati pre održavanja, u pisanoj formi. Kontrole po ovom pitanju su ojačane, a kazne su značajne.

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA