Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

SPORT

Röviden a jövő évi horgászengedélyekről

    A törvény szerint szeptember elsejéig kell az aktuális miniszternek bejelenteni az engedélyek árait a következő évre. Ez nem történt meg, sőt azt sem tudjuk, hogy ki, vagy kik lesznek a horgászvizek bérlői. Eddig azt rebesgették,hogy csak egy bérlője lesz a vajdasági vizeknek az is társadalmi vállalat lehet.Szokás szerint mire eljött az idő, hogy végre eldöntődjön a horgászvizek körüli agónia,valaki fentről beleszólt, hogy pályázat útján kell eldönteni ki vagy kik lesznek a vizek gazdái. Majd csak ezután szabják meg a jövő évi engedélyek árát. Könnyen meglehet, hogy az új vizgazda nem vajdasági lesz. Nekünk maradnak a halban szegény horgászterületek és a magas engedélyárak.
Hamarosan meglátjuk.


Ismét remekeltek horgászaink

    Szeptember 15 én Padén tartották a harmadik fordulót az ECOFISH ligában 27 versenyző részvételével. Egyesületünk hét versenyzője közül öt szerzett érmet.
    Szeptember 21 én a Jópajtás liga utolsó fordulóján  Temerinben 3 versenyzőnk közül Csonka Bence hármas sikert aratott. Szektorában első a legtöbb halat is ő fogta a versenyen,valamint a liga harmadik helyezett versenyzőjének kijáró dijat is ő kapta. Csapatban sajnos csak negyedikek lettünk.

Adankó Iván


FAUSTO liga

    Ada község Sport- és Testnevelési Központja szervezésében, a Fausto étterem, Ada község önkormányzata, valamint az adai Műszaki Iskola támogatásával szeptember 7-én elindult a községi kispályás labdarúgó liga. A ligába 16 csapat nevezett be, akik 15 fordulós körmérkőzést játszanak, és ezután alakul ki a végső sorrend. A liga célja, hogy fellendítse a község sportéletét, a hobbi szinten focizni szeretőknek legyen hol játszani hétről hétre, a nézők pedig minél színvonalasabb, izgalmasabb mérkőzéseket láthassanak.
Körtvélyesi Tícián, a sportközpont igazgatója a következőképp értékelte az eddigi három fordulót és magát a ligát:
    A Fausto Liga községi kispályás labdarúgó bajnokság sikeres. Ezt számok is alátámasztják. 16 csapat nevezett be, ami azt jelenti, hogy vasárnaponként átlagban 160 Ada községbeli lakos aktívan mozog, és megméretteti magát, így a sportnak és az egészségnek is fontos szerep jut. Emellett fontos megemlíteni a barátkozást, a meccsek előtt, közben és utáni nagy beszélgetéseket. Ebben a nézők is részt vesznek, akik átlagban 100-an vannak meccsenként. A bajnokság ezek a célok miatt lett kitalálva. Sajnos pár csapat illetve játékos teljesen még nem azonosult a liga szellemével, de jó irányban haladunk a fair play felé. Úgy érzem, be tudjuk bizonyítani, hogy közös célok elérése érdekében össze tudunk fogni és nagyot tudunk alkotni.

Gecse Attila

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA