Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

A Körkép arcképcsarnoka – X.

    SÓTI ERNŐ – Ada. 2004-ben még újdonságnak számított a Teleház, a Telegunyhó –  egyáltalán a komputer használata, a fiatalok de különösen az idősek számára. Erről a témáról beszélt Sóti Ernő, a Teleház vezetője akkor és abban az időben. (Körkép, 62. sz. 8. old. – Vastag János)
    SPORTOLÓK. Egy bemutató arcképcsarnok készült azokról az adai sportolókról, sportmunkásokról (kézilabda, futball, kosárlabda, birkózás), Akik kinőtték környezetüket címmel. Első alkalommal 16, a folytatásban még 9 kiváló sportolót mutattunk be röviden, akik idehaza vagy külföldön mutatták meg tehetségüket. (Körkép 36. sz. 6. old.  /  37. sz. 6. old. – Vastag János).
    STEVAN VELICKI – Ada. A közismert és népszerű Stevo-ról tudni kell, hogy 2005-ben egyik főbírája volt az Újvidéken tartott horgász világbajnokságon. A vele készült riport szerb nyelven, Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Adjanin (A horgász világbajnokságon adai a vezetőbíró) címet viseli. (Körkép, 75. sz. 23. old. – Vastag János)
     SZABÓ IMRE – Ada–Belgrád, Átfogó riport készült az adai Szabó Imrével, aki családjával együtt Belgrádban él és a zene megszállottja, pontosabban a zenéből él meg. A riportból megtudható, hogy szinte az egész család zenél. A riport címe Zenével és a zenéért élni (Körkép 84. sz. 12. old. – Vastag János)
    SZASZÚR KRISZTIÁN, Ada – Batajnica. Rendkívül érdekes riportban számol be Krisztián a ritkaságszámba menő foglalkozásáról: ugyanis foglalkozása pilóta, specialitása pedig: vadászgépek vezetője. A letöltött aktív évek után ma a fiatal pilótákkal mint oktató dolgozik. A riport címe: A repülő őrnagy (Körkép, 123. sz. 12. old. – Király János)
    SZAUER MIKLÓS  Ada. A közismert, közkedvelt és népszerű adai plébános mesél életéről, hivatásáról mint lelki pásztor, hobbijáról – abból az alkalomból, hogy 15 éve él itt Adán közöttünk (Körkép, 93. sz. 12. old.  Király János)
    SZÉCSÉNYI ATTILA – Mohol. Mint fiatal költőt mutattuk be, aki a muzslyai Sziveri János Művészeti színpad verspályázatán megosztott harmadik helyezést ért el beküldött verseivel. A róla szóló cikk címe: Megragadom a pillanatot (Körkép 51. sz. 18. old. – Krizsán Mónika)
    SZŐKE ISTVÁN – Mohol. Tények és tévhitek – Van-e tartós megoldás a kóbor állatok eltüntetésére? címen hosszabb beszélgetés lejegyzése jelent meg a moholi dr. Szőke István állatorvossal, aki elmondta, milyen módon és körülmények között kell kezelni a kóbor állatok (kutyák, macskák) eseteit. Érdekes és tanulságos dolgokat tudhatunk meg a cikkből. (Körkép, 138. / 19. old. – Vastag Róbert)
    SZŰCS (Katona) PIROSKA, Ada – Kanada. „A munkáját szerető tanárnő a tengeren túl is tudja mit kell tennie…” – ezzel a gondolattal kezdődik a Piroskával készült riport, amiben magáról, a családról, az életútjáról beszél, de a fő téma a magyarnyelv tanítása és ápolása ott Kanadában. A riport címe: Megőrizni és ápolni anyanyelvünket (Körkép, 79. sz. 18. old. – Koncz (Pósa) Erzsébet).
    Szűcs Piroskáról még egyszer készült egy rövid bemutatás, mint az anyanyelv tanítójáról és ápolásáról a Sikeres adaiak a kanadai tanügyben cím alatt. (Körkép 135. sz. 12. old. – Volford Tünde)
    SZŰGYI FERENC – Ada. Egy hosszabb beszélgetést jegyeztünk le, amit munkatársunk mint tejtermelővel folytatott. A jegyzetből megtudhatjuk a termelők gondjait, problémáit, anyagi vetületét egész munkájuknak. A cikk címe: Kevés haszon, sok a gond. (Körkép 145. sz. 11. old. – Bálizs Géza)
     SZŰGYI ZOLTÁN, Ada – Magyarország. Rövid beszélgetés készült Zoltánnal, a költővel, aki Adáról indult és Magyarországon teljesedett ki költői hivatása. A beszélgetés apropója a 2003 novemberében tartott irodalmi estje volt. A róla szóló cikk címe: A szellem pihenő óriása. (Körkép 54. sz. 22. old. – Király János).

Összeállította: Vastag János
(folytatása következik)

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA