Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. szeptember

Címoldal
Mintaszerű mezőgazdaság felé
Községi hírek
Mesterségek napja az adai Tájházban
Az adadi vértanúk emlékére
Elsős lettem
Gólyaavató az adai Műszaki Iskolában
Összefogás…
Sikerült (?)
Útravaló
Itt járt a világ, velük járta a vadvirág
Gondolatok egy kiállítás kapcsán
Új székelykapu
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIII.
Zöld levél
Ada-moholi gólyaszaporulat/2006-13
A Körkép arcképcsarnoka – X.
A szakszervezet tevékenysége
Betegjogok és kötelezettségek - II.
Bolhásság - 3. rész
Sport
Tarka-barka
Osztálytalálkozók
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Bűntények. Augusztusban 14 bűnesetet regisztráltak a rendőrségen községünkben. Ebből 8 esetben ismeretlen az elkövető (a rendőrség intenzíven dolgozik ezek felderítésén), 6 alkalommal ismert volt az elkövető (vagy elkövetők).
    A bűntények között több betörési is jegyeztek, továbbá csalást, mások vagyonának megrongálását, lopást stb. A betörések több esetben a tanyákon történtek, onnan főleg tollat vittek el (párnák, dunyhák stb.).
    – Egy háromtagú banda vágójószágot vásárolt fel a termelőktől oly módon, hogy dupla árat kínáltak értük egy meghatározott időn belül. Állításukat pecséttel ellátott számlával igazolták, amiről a nyomozás során kiderült, hogy hamis – ugyanis egy fantom (nem létező) szegedi cég nevére szólt. A „céget” Szegeden jegyezték be, annak a bélyegzőjét használták fel. A felvásárolt jószágot természetesen nem fizették ki.
    – Ada központjában több köz- és magánépület ablakait ismeretlen tettesek beverték, így kárt okozva a tulajdonosoknak. A nyomozás során sikerült azonosítani az elkövetőket, és eljárás indult ellenük.
    – Két nagyobb értékű mobiltelefon lopását jelentették be még a nyár folyamán, ami a medencék területén történt.
    – Hat magánvádat tettek a károsultak, amikor kis értékű lopások történtek, mint pl. kerékpár, telefon, gázpalack stb.
    – Bűnvádi feljelentést tett a rendőrség S. K. adai lakos, a Központ trafik tulajdonosa ellen, azzal a gyanúval, hogy akadályozta a hivatalos személyt munkája végzése közben, mert nem engedte a pénzügyőrségnek, hogy elvégezze a trafik pénzügyi forgalmának rendkívüli ellenőrzését.
    – Az előző hónapban (júliusban) Moholon az egyik családi ház udvarán heves szóváltás, veszekedés után verekedésre került sor K. K. (1989) és Gy. Sz. (1950) között, amikor K. K. késsel támadt nevelőapjára Gy.Sz.-re megsebesítve őt, majd Gy. Sz. vasvillával viszonozta a támadást, és megsebesítette K.K.-t. A rendőrség mindkettőjük ellen bűnvádi feljelentést tett gyilkossági kísérlet elkövetésének alapos gyanúja miatt, és 48 órás fogva tartást rendelt el ellenük.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 3 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség, melyek garázdaságra, illetlen viselkedésre vonatkoztak.
    Közlekedésbiztonság. Augusztusban 4 forgalmi balesetet jelentettek Ada község területéről, melyek közül egy halálos áldozatot, egy pedig súlyos testi sértést követelt, a többi balesetben csak anyagi kár keletkezett.

    A rendőrség felhívja a civil szervezetek, sportklubok és minden olyan érdekelt szervezet figyelmét, amelyek nyilvános gyülekezetet (tömeges manifesztációt) szerveznek, hogy ezt 48 órával előbb kötelesek írásban bejelenteni. Az ellenőrzést megszigorították, a büntetések pedig jelentősek.

septembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA