Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

KÖZÖNSÉGDÍJAS LETT AZ ADAI KOÓS-TANYA

    Múlt év márciusában terjedelmes riportban számoltunk be arról, hogy az adai Nagyúton lévő Koós-tanyán az Újvidéki Televízió Halló tévé! szerkesztősége egy versenyfilmet forgatott ennek az adai tanyának a kínálatáról abban a versenyben, amit a tavalyi évben realizáltak a tanyai turizmus fejlesztésére és e vendéglátási ágazat honi lehetőségeinek bemutatására.
    Akkor a Koós-tanya, de a többi versenyző nyolc tanya tulajdonosa minden lehetőséget bevetett, hogy meggyőzze a zsűrit, majd később a televízió nézőit, hogy az ő programkínálatuk a legszebb, a legtartalmasabb, tehát a legjobb.
    Az évad befejeztével aztán 2012. december 21-én a versenyben részt vevő kilenc szállás képviselői, tulajdonosa, a Halló tévé! szerkesztőségének meghívására Péterváradon találkoztak, ahol egy vendéglőben felállított stúdióban, élő adás keretében hirdették ki a tanya-vetélkedő eredményét.
    A zsűri döntése alapján az első díjat a muzslyai Etno-tanya, annak tulajdonosa, az Ispánovity házaspár kapta, míg a másik kiosztandó díjat, a közönségdíjat meggyőző fölénnyel az adai Koós-tanya, és annak tulajdonosa, a Koós-házaspár, Dezső és Tímea nyerte. Ez a hír minden adait, köztük minket is, akik valamilyen formában e tanya oldalán részt vettünk a vetélkedési műsorban, igencsak megörvendeztetett, és Tímeának meg Dezsőnek gratulálva azt mondtuk, hogy most már a hírnév kötelez, nem szabad alább adni a programokkal.
    - Örömmel mondhatom – kezdte a közönségdíjas Tímea, - hogy az idei idényre sokat újítottunk a tanyánk komfortján. Bevezettük a központi fűtést és már télen, vagy a tavaszi meg az őszi hűvös időben is tudjuk fogadni az óvodások, vagy az iskolás gyerekek 30-40-es csoportjait, amelyekre turisztikai, vendéglátási programjainkkal leginkább számítunk.


Üdvözlet az adai Koós-tanya banyakemencével fűtött közösségi terméből

    A tüzelés maga egy régi módi banyakemence mintájára kialakított új kemencében történik és az ebben lévő víztartályból vezetjük aztán a meleg vizet a szobákban és a helyiségekben lévő radiátorokba. A kemencében lehetőség van cserép- vagy más edényekben, kondérokban parasztételek készítésére, a kemence körüli padkán, heverőhelyen pedig sok kisgyermek fér el a különböző közösségi foglalkozások lebonyolítása közben. 
    Két paraszti/polgári stílusú bútorokkal berendezett vendégszobánk van, amelyek színvonalas szanitáris vizesgóccal is rendelkeznek, úgyhogy a tanya kínálatába sokféle szolgáltatás belefér: az iskolásoknak, óvodásoknak egész napos foglalkozási programok (kézimunka, környezetismeret, kirándulás lovas kocsival, télen szánkóval, ügyességi programok, játék), a felnőtteknek szemináriumi tanácskozás, ünnepségek lebonyolítása stb.
    A lehetőségek szinte kimeríthetetlenek, minden egyéni vagy különleges kívánság megbeszélés tárgya és dolga lehet!
    - A közönségdíj elnyerése, 10 napi nyaralás extrákkal a montenegrói Mirković villában, azt mutatja – mondja Tímea, - hogy eddigi vendégeink elégedettek voltak szolgáltatásainkkal és nemcsak ők, hanem ismerőseik is, akiknek elmondták, milyen fogadtatásban részesültek nálunk, ránk szavaztak. Most kihasználjuk az alkalmat és minden ránk szavazó tévénézőnek, vendégünknek megköszönjük a bizalmat! A jövőben is, mindig, minden kedves vendégünket szeretettel várjuk!
    

Szöveg és kép: Király János

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA