Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

Címoldalunkhoz
CSENDES ÉJ
Szívmelengető hangverseny a katolikus templomban

    A karácsony, újév körüli napokban általában felélénkül a társadalmi, kulturális élet. Az emberek, az egyesületek kiadják magukból legszebb tudásukat és az új évhez kötődő kívánságaiknak zenével, dallal, különféle ünnepélyekkel adnak hangot.
    Szent János napján – december 27-én – az adai Szentháromság katolikus templomban a az adai Musica Humana Kamarakórus adott karácsonyi hangversenyt. Az est vendégfellépője a helyi Bartók Béla Zeneiskola gyermekkórusa volt Bács Annamária vezényletével, és habár az adai és vidéki pódiumokról már jól ismert együttesről van szó, a kedves, bájos, éneklő leányarcok a legszebb karácsonyi dallamok kíséretében elbűvölték a közönséget és a hangverseny egészéhez valami csodálatos ajándékot adtak. Élmény volt színvonalas éneklésüket hallgatni, minden bejáródott mozdulatukat látni, zenei átélésüket érezni.
    A Musica Humana Kamarakórus Gruber Csendes éj című gyönyörű dalával, Birkás János vezényletével nyitotta meg az immár hagyományos adai karácsonyi hangversenyt, amelyen az orgonaszólót és -kíséretet dr. Pecze Andor szolgáltatta.
    Csúzdi Erzsébet kórustag a konferansz szerepében elmondta, hogy Marzi Signore delleKönyörgés a Szűzanyához dalba foglalt imával vettek örök búcsút 2012-ben elhunyt dalostársuktól, Bacsi Erzsébettől, aki községünk kiemelkedő amatőr költője is volt, de ugyanezzel a dallal kérik a Szűzanyát, hogy óvja elvesztett barátaikat és minden dalostársukat, akiket az évek során elvesztettek.  Nemes gesztus, dicséretes szándék. Post humus is szerencsések lehetnek azok, akiket ilyen fenséges módon siratnak el!

    Továbbá elmondta:
    Kórusuk az idén (2012-ben) is sok meghívásnak tett eleget. Részt vettek a mosonmagyaróvári tavaszi fesztiválon, énekeltek Mánfán, Tihanyban és Orosházán, immár 11. alkalommal megszervezték a Bárdos Lajos kórustalálkozót Adán, énekeltek a Magyar Kórusok 13. Találkozóján, jótékonysági hangversenyeket tartottak, énekeltek a moholi búcsúnapi ünnep és minden neves községi esemény alkalmából, egyetlen kórusvendége voltak Szabadkán a Vajdasági Magyar Ünnepi játékok záró rendezvényének.
    Mindezt nem valósíthatták volna meg anyagi támogatás nélkül. Hálával köszönik a községi önkormányzatnak, a Tartományi kisebbségügyi titkárságnak, a Bethlen  és a Szekeres Alapítványnak, és az adai helyi közösségeknek, valamint mindazoknak, akik anyagi és erkölcsi támogatást nyújtottak munkájukhoz.

    Ezután átadhattuk magunkat a dallamok élvezetének, sorrendben így: válogatás a solemesi bencések dallamaiból, két karácsonyi dal: Puer  Natus  és Adeste  Fideles, majd Haydn Legszentebb éj, Caccin Ave  Maria, Dvorak Égi szent béke, Handel Halleluja, dr. Pecze Andor orgonajátéka után, a folytatásban Zúgj hullám néger spirituálé, valamint a My Lord, Gastoldi Csónakos ének és Bárdos Lajos Dana-dana című szerzeményeivel kívántak sikerekben gazdag, boldog új évet a közönségnek.

Király János

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA