Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

Félévzáró újságavató

    Az év utolsó tanítási napján újságavató ünnepséget tartottak az adai Műszaki Iskolában.
    Az iskola újságíró csapata ugyanis ekkor mutatta be a diákújság első számát.
    – A kiadvány célja, hogy az iskolában történt eseményekről, akciókról, a tanulók eredményeiről tájékoztasson, lehetőséget adjon a diákoknak arra, hogy megismerjék egymást,  megmutathassák magukat, és hogy összetartó közösséggé kovácsolódjanak – mondta Gilice Hilda igazgatóhelyettes az  ünnepségen, amelyen az októberben alakult  lelkes csapat minden tagját bemutatták.
    Az újág főszerkesztője Csábi Szabina és Vučinić Filip lett, a helyettesi teendőket pedig Józó Andrea és Knežević David látja el. Az újságíró csapatot erősíti még Franko Boglárka, Csuzdi Gábor, Kozma Lajos, Kalmár Sándor, Nyerges Ármin, Sebők Szabolcs, Dancsó Beáta, Mészáros Zita, Gulyás Réka, Oláh Dániel, Györe József és Zapletán Elemér.
    – A csoport minden tagja saját feladatot kapott, mindenki azzal foglalkozik, amihez leginkább ért, ami legjobban érdekli. Néhányan tudósításokat, interjúkat készítenek, az iskolában történt eseményekről tájékoztatnak, mások szerveznek, mozgósítanak, információkat gyűjtenek, vannak, akik kiváló fényképeket készítenek, és természetesen néhányan a műszaki részért felelnek. Az utóbbi azért is fontos, mert az újság egyelőre csak az iskola honlapján érhető el, de bízunk abban, hogy hamarosan fizikai valójában is megjelenhet, és bizonyítja majd az adai középiskolások tehetségét és rátermettségét – magyarázta Józó Andrea főszerkesztő-helyettes.
    – Úgy gondolom, hogy ez az újság jó ötlet ahhoz, hogy kitűnjünk más középiskolák közül, s bizonyítéka annak is, hogy mi, MSC-s diákok csinálunk is valamit, dolgozunk, és képesek vagyunk valamit létrehozni – tette hozzá Csábi Szabina főszerkesztő. A diákújságírók sokat dolgoztak, írtak, szerkesztettek, újra szerkesztettek, javítottak, újraírtak, és elkészült az első szám, létrehoztak egy újságot, nevet is kerestek neki, olyan nevet, amely tükrözné azokat a célokat, amelyet a csoport kitűzött maga elé. Az iskola diákjaihoz fordultak segítségért, és a legmegfelelőbbnek a School Times név találtatott, amelyet Hangya Dániel ajánlott a szerkesztők figyelmébe, így ő lett a lap keresztapja.
    Az újságot a diákok igényei szerint állították össze, helyet kapnak benne az aktuális eseményekről, versenyekről, kirándulásokról készült írások, tanulói vélemények, jegyzetek, de nélkülözhetetlen része a lapnak a sportösszeállítás, és természetesen a viccek sem maradhatnak ki. A tervek szerint az újság havonta jelenik majd meg, mindenki hozzáférhet, és akár véleményezheti is az iskola honlapján.
    Az újságavatón nemcsak magát az iskolaújságot mutatták be, hanem kihirdették a Mister és Miss School választás eredményeit is. A lányok véleménye szerint Mr. School Gulyás Ákos lett, kísérője pedig Mátyás Marin és Szalontai Kornél. Miss School pedig a fiúk véleménye szerint Boros Gyevi Katalin, udvarhölgyéül pedig Dancsó Beátát és Kozma Enikőt választották. Mister és Miss School képviseli majd az iskolát különböző rendezvényeken, részt vesz majd az iskolai pályázatok értékelésében, véleménye számít majd bizonyos döntések meghozatalakor. A szépségverseny csak egy azok közül a programok közül, amelynek szervezését az iskolaújság csapata magára vállalta, ugyanis hamarosan a farsanghoz kapcsolódva jelmezbált tartanak, amely alkalmával már talán az újság második számát is bemutathatják.

Józó Krizsán Mónika

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA