Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

VESTI

Razgovori o poljoprivredi

    Našu opštinu posetio je g. MomčiloMitreski, saradnik Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu koga su primili predsednik opštine Ada, ZoltanBilicki i zamenik predsednika, GoranMatić, a pored njih i naši pokrajinski poslanici, Tamaš Tot i JožefTobiaš. Na radnom sastanku na kojem se razmatralo stanje lokalne poljoprivrede  prisustvovali su i predstavnici Poljoprivrednog udruženja FARMER iz naše opštine. Pored razmatranja poteškoća koja su prisutna na lokalu bilo je reči i o izgradnji što intenzivnije komunikacije sa poljoprivrednim proizvođačima, i to radi što efikasnijeg rešavanja problema, kao i o pokrajinskim konkursima u oblasti poljoprivrede čije raspisivanje se očekuje krajem januara meseca.

Valentina Peter

Dom zdravlja u Adi
DUGO ČEKANA INVESTICIJA

    Domu zdravlja u Adi dodeljena su sredstva u okviru projekta Ministarstva zdravlja DILS (”Pružanje unapređenih usluga  na lokalnom nivou") koji se finansira iz kredita Svetske banke, za investiciono ulaganje .Dodeljena sredstva od 1.277.000 dinara ustanova će  iskoristiti za  sanaciju krova ađanskog Doma zdravlja
    Sadašnji krov na više mesta prokišnjava, zidovi su vlažni, pojavile su se plesni, higijensko - sanitarni uslovi na mnogim mestima ne zadovoljavaju.
    – Za veća ulaganja, potpunu zamenu krova nemamo dosta sredstava – kaže direktorica Elvira dr. Tot Barna, ali ćemo staviti izolacioni materijal na postojeći krov i na to pocinkovani lim. Posle obavljanja javne nabavke, a i kad vremenske prilike dozvoljavaju radovi će se započeti i najverovatnije i završiti tokom leta.
    Mada imamo u planu još puno investicija, koje su prilično neodložne, ipak se radujemo da bar ovo pitanje možemo rešiti, jer već godinama nismo finansirani od strane pokrajine, a ni ta sredstva što dobijamo od lokalne samouprave nisu dovoljna za bitnija ulaganja.

( J K..)


Измештен пријем странака у Ади

    Локална самоуправа општине Ада је у сарадњи са Генералним конзулатом Мађарске – Суботица, успела да 22. јануара 2013. године у нашој општини по трећи пут обезбеди прилику за предају молби за пријем у држављанство Мађарске.
    Поводом овога, нашу општину су  посетии Др Атила Мењхарт и Др Золтан Планк – конзули ГКМ, које је примио Председник општине Ада, Золтан Билицки.
    Овом приликом су у свечаној сали СО Ада, код 4 службеника конзулата, 146 грађана могла да предају молбу за пријем у држављанство Мађарске, они који су се унапред пријавили код референта Локалне самоуправе, Емилије Кошпал Сабо.

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA