Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

Karácsonyi műsor

    Ada község Idegenforgalmi Szervezete 2012.12.21-én első ízben kedveskedett karácsonyi műsorral  Ada polgárainak. Az este folyamán fellépett az Aranykapu ME, a Vadvirág Hagyományápoló Kör, a Stevan Sremac Szülőföld Alap, a Midnight, New Ada Dance és a Vénus táncklub, a Bartók Béla Zeneiskola, valamint a Cseh Károly Általános Iskola két tanulója.
    A műsor 18,00 órakor vette kezdetét. Első fellépőként a Cseh Károly Általános Iskola két tanulója, Szűgyi Levente és Maluckov Matija egy-egy verssel nyitotta meg az estét. A Bartók Béla Zeneiskola 6 növendéke gitárkoncerttel szórakoztatta a jelenlévőket, az Aranykapu Művelődési Egyesület betlehemi játékokat adott elő, a Stevan Sremac Szülőföld Alap bánáti és šumadijai táncokat, a Vadvirág Hagyomány-ápló Kör táncosai somogyi táncokat és furulyajátékot adtak elő, a New Ada Dance táncklub Caribbean Latin show-val, szalagos koreográfiával, Ballroom show-val és egy bachata tánccal, a Venus tánccsoport majorette tánccal, valamint nem utolsó sorban a Midnight táncklub szirtaki, mexikói és szamba koreográfiával bűvölte el a kedves közönséget.
    Bízunk benne, hogy műsorunkkal örömet tudtunk vinni minden kedves jelenlévő lelkébe és szívébe is, és az első alkalommal megrendezett esemény immáron tradicionális lesz a jövőben.
    Mindenképp szeretnénk megköszönni támogatóinknak, valamint fellépőinknek és nem utolsó sorban a szülőknek is a segítséget, mert nélkülük ez a karácsonyi műsor nem jött volna létre.

Koós Andrea


HÍR A KANALIZÁCIÓRÓL

    Ada község önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy ismét összeült a kanalizációs munkálatok levezénylésével megbízott konzorcium által alapított menedzsment, melynek tagjai az önkormányzat, az adai és moholi helyi közösségek, valamint a Standard Kommunális Közvállalat képviselői.
    Az ülés során szó volt arról, hogy a lakótömbök esetében úgynevezett „lakók tanácsát” kell formálni, amely jogi személyként bejegyzésre kerül a Gazdasági alanyok bejegyzését végző ügynökségnél, és az önkormányzat az ily módon alapított jogi személyekkel köt majd szerződést a kanalizációra való rácsatlakozásról, nem pedig a lakástulajdonosokkal, mint magánszemélyekkel.
    Emellett megtudtuk azt is, hogy Ada község önkormányzata pályázat útján pénzt nyert a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál, mely eszközökből készül el a fő terv a kiválasztott 7 utcára, valamint az ötletterv Ada és Mohol területére, ami tartalmazza a kiépítendő másodlagos csatornahálózat nyomvonalát, az esésirányokat, a vezeték átmérőjét, és a mélységét.
    Ami a munkálatok menetét illeti Mohol területén, a kivitelezővel való szerződéskötés megtörtént, a kanalizációs munkálatok a tervek szerint hamarosan megkeydődnek.

Péter Valentina


A mezőgazdaságról tárgyaltak

    Községünkben járt MomčiloMitreski úr, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság munkatársa, akit községünk elnöke, BilickiZoltán, és elnökhelyettese GoranMatić mellett tartományi parlamenti képviselőink, TóthTamás és TóbiásJózsef fogadtak. A helyi  mezőgazdaság állapotát taglaló munkaértekezleten jelen voltak a községi FARMER mezőgazdasági egyesület képviselői is. A helyi nehézségek megvitatása mellett a megbeszélés során szó volt a mezőgazdasági termelőkkel való minél intenzívebb kommunikáció kialakításáról, a problémák hatékonyabb orvoslása érdekében, valamint a január végére várható pályázati kiírásokról a tartományban a mezőgazdaság területén.

Péter Valentina


Újévvárás Adán

    Ada község önkormányzata a LAGUNA étteremmel közösen, megszervezte a 2013-as újévvárást, ami a Korzón, a nyári színpadnál került megrendezésre. A sörsátor a szórakoztató zene mellett, forralt borral és teával is várta az odalátogatókat. Szép számmal jelentek meg az érdeklődők az eseményen, ahol az újévi köszöntő, valamint a tűzijáték tette színesebbé a műsort.

Manojlovity Erzsébet


Kihelyezett ügyfélfogadó nap Adán

    Ada község önkormányzata a Magyarország Szabadkai Főkonzulátusával együttműködve, 2013. január 22-én immár harmadízben tudott lehetőséget biztosítani magyar állampolgárság igénylésére benyújtandó kérelmek községünkben történő átadására.

    Ez alkalomból községünkbe látogatott dr. Menyhárt Attila konzul és dr. Plank Zoltán konzul, akiket Bilicki Zoltán Ada község elnöke fogadott.
    A kihelyezett ügyfélfogadó napon szintén 4 ügyintézőnél, Ada község Képviselő-testülete nagytermében, az a mintegy 146 polgár tudta átadni a magyar állampolgárság megszerzésére vonatkozó kérelmét, aki előzőleg benyújtotta erre vonatkozó igényét Kóspál Szabó Emilia önkormányzati ügyintézőnél.

Miricki Dragin Zita

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA