Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. január

Címoldal
Ékességünk a kultúránk!
Községi karácsonyi események
Községi hírek
VMSZ sajtótéjékoztató Adán
Csendes éj
Közönségdíjas lett az adai Koós-tanya
Maratoni hosszúságú KKT gyűlés
Közvita a tartományi gazdaságélénkítő programról
Árusítani csak engedéllyel lehet
Téli ünnepek
Gondolatok szárnyán
Évforduló
Egy évszázad van mögötte
Sok a feketemunka
Félévzáró újságavató
Tradíciója van a magáncégnek
Versenyre várva
Akit beoltottak a rádióamatőr-injekcióval…
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XX.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka - IV.
Sporthorgászat
Tarka oldal
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Az adai rendőrség igencsak szűkszavú közleményéből csupán az alábbi adatokhoz jutottunk:
    Bűntények. Decemberben 12 bűntényt regisztráltak, ebből 10 esetben ismeretlen az elkövető, míg 5 bűntényt még a hónap folyamán földerítettek. Az elkövetett bűntények mind az általános bűnözés kategóriájába tartozik.
    – Magánvádat 13 polgár indított különféle „apróbb” bűncselekmény miatt (itt főleg a 15.000 dinárig terjedő károkról van szó, amikor a rendőrség hivatalból nem, de feljelentés alapján megindítja az eljárást).
    – Az adai rendőrség bűnvádi feljelentést tett J. Róbert (1977) adai lakos ellen azzal a gyanúval, hogy családon belüli erőszak bűntettét követte el. Ugyanis december 16–án a családi házban rátámadt édesanyjára és nőtestvérére és megverte őket. Az anya könnyebb testi sérülést szenvedett.
    Annyit még megtudtunk a rendőrségtől – amit a polgárok is már tudnak – hogy a betörőbanda tagjai, akik a múlt évben garázdálkodtak községünk területén, számos betörést követve el, szabadlábon vannak, mivel az előírt 30 napos előzetes fogva tartás ideje lejárt. Ezért a rendőrség újra felhívja a polgárok figyelmét, hogy fokozottan figyelje és biztosítsa saját vagyonát, értéktárgyait, lakását, mert fennáll annak a lehetősége, hogy folytatódnak a betörések.
    Közrend és közbiztonság. Decemberben, noha néhány jelentős ünnep is volt, nem történt egyetlen szabálysértés sem, így szabálysértési feljelentés sem készült.
    Közlekedésbiztonság. A kapott adatok szerint a múlt hónapban 2 forgalmi baleset történt községünk területén, melynek következtében egy személy súlyosabb sérülést szenvedett. A teljes anyagi kár 50.000 dinárra tehető.
    – December 28-án az Ada–Bocsár–Padé útkereszteződésnél forgalmi baleset történt, amiben két gyermek súlyosan megsérült és az Újvidéki kórház gyermeksebészeti osztályára szállították őket. A balesetet G. György (1967) adai lakos idézte elő, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, lerepült az útról, közben egy forgalmi jelet is kidöntött.

    Az Észak–bánáti körzet Rendőr–igazgatósága által kiadott értesítések alapján, decemberben a közúti forgalom helyzete a következő:

a forgalmi balesetek száma 25
a sérülések száma 28
súlyos sérülés 6
könnyebb sérülés 22
haláleset 1
szabálysértési feljelentés 579
gyorshajtás 126
ittas vezetés 22
egyéb szabálysértés 431
alkohol miatt kizárt vezető 7

januar 2013.

Naslovna strana
Opštinski kulturni događaji
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Pruga Brčko-Banovići
Šarena strana
Impresum


Design by VA